"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Μιχάλης Μπαγιώτης: κ. Μεριβάκη για ποια παρεάκια μιλάτε;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» μέχρι και σήμερα στόχος μου, όπως φυσικά κι όλων των μελών της κίνησης, εκλεγμένων και μη, που συμπορεύτηκαν μαζί μου και συνεχίζουν με την ίδια δυναμική, ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων του Δήμου και των δημοτών.

Η άσκηση μιας γόνιμης και ουσιαστικής αντιπολίτευσης, στα κακώς κείμενα, αλλά και η ενίσχυση με την θετική ψήφο των ωφέλιμων έργων και πρωτοβουλιών.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην τοποθέτηση – ερώτηση προς τη δημοτική Αρχή, για την επικρατούσα κατάσταση στις κοινότητες του Δήμου μας, σχετικά με την καθαριότητα, δεχτήκαμε την κριτική από την ελάσσονα αντιπολίτευση και τον επικεφαλής, Θανάση Μεριβάκη, ο οποίος ακολουθώντας την ίδια τακτική των δυο τελευταίων χρόνων, γύρισε το χρόνο πίσω, για να μας κατηγορήσει ότι την περίοδο του 2019 και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, απουσιάζα-ζαμε από την συνεδρίαση της 19ης Απριλίου, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση και να μην μπορεί ο Δήμος να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη υπαλλήλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας.

Να σας θυμίσω ότι οι αναβληθήσες συνεδριάσεις ήταν πολλές και δεν ήταν απλά μία, ήταν δεκάδες και σε αυτό δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης βάρυνε εσάς τον ίδιο, από την στάση και τις ενέργειες σας την πενταετία 2014-19.

Σαφώς ο κ. Μεριβάκης δεν έμεινε μονάχα εκεί. Με κείμενο που ανάρτησε σε κοινωνικό μέσω δικτύωσης και αναπαράχθηκε από τοπικό ΜΜΕ, έρχεται να επιρρίψει ευθύνες σε μένα προσωπικά, αλλά και σ’ άλλους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να τους κατονομάζει, μιλώντας για «παρεάκια» και εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων – οφελών.

Αλήθεια κ. Μεριβάκη, για ποια παρεάκια μιλάτε και για ποια εξυπηρέτηση πολιτικών και ατομικών συμφέροντα;Να σας υπενθυμίσω γιατί σαφώς το ξεχνάτε, ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση συνέπεφτε με την προεκλογική περίοδο, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσκολίες, και το φόρτο για έναν επικεφαλής. Αναρωτιέμαι ωστόσο γιατί η συζήτηση των προσλήψεων στο δημοτικό συμβούλιο, ένα μόλις μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου;

Αλήθεια αναρωτιέμαι κι εγώ, ποιος άραγε ήθελε να εξυπηρετήσει προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα, ειδικά εκείνη την περίοδο, αποκομίζοντας πολιτικά οφέλη; Γιατί αυτή η συζήτηση δεν έγινε το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, ώστε να είστε προετοιμασμένος να επέμβετε την άνοιξη, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται;

Πραγματικά υπήρξατε ο μοναδικός δήμαρχος τη συγκεκριμένη περίοδο που φέρνατε ένα τόσο σοβαρό θέμα προς συζήτηση, μάλιστα σε εορταστική περίοδο Πάσχα (μιας μόλις εβδομάδα πριν το Πάσχα) και με το Δήμο να κινείται σε προεκλογική τροχιά. Το γνωρίζετε κι εσείς, ασχέτως αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε ότι στην διάρκεια της πολυετούς αυτοδιοικητικής παρουσίας μου, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου, ουδέποτε δεν λειτούργησα με ομάδες και παρέες αλλά πάντα συλλογικά, κάτι που φάνηκε πως σας ενοχλούσε καθώς σκοπός σας, το εγώ κι όχι το εμείς, το φαίνεσθαι.

Μάλλον αυτός ο ρόλος ανήκε σ΄ εσάς και κατά τα φαινόμενα και τις καταστάσεις που ακολούθησαν…Λυπάμαι πραγματικά που ξεχνάτε πως το «Νέο Ξεκίνημα» και εγώ προσωπικά δεν ήμαστε σήμερα δημοτική Αρχή. Αντί να ασκείται αντιπολίτευση στην νυν δημοτική Αρχή, εσείς συνεχίζεται με το ίδιο μένος να γυρίζεται το χρόνο πίσω και να εκτοξεύεται τα βέλη, σε μένα προσωπικά, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στην πλειοψηφία, άγνωστο γιατί, την στιγμή που λίγα 24ωρα πριν, σπεύδατε να κοινοποιείται φωτογραφικό υλικό με τα χόρτα στις κοινότητες του Δήμου μας. Χρησιμοποιώντας την φράση του Χόρχε Μπουκάι, ‘’Αν αυτό που βλέπεις ταιριάζει τέλεια με την πραγματικότητα που σε βολεύει, τότε μην πιστεύεις στα μάτια σου’’, σας παροτρύνω να συνεχίζεται να μας ασκείται αντιπολίτευση, αφού διστάζετε να την ασκείται στη δημοτική Αρχή.

Συνεχίστε λοιπόν να μας κατηγορείτε ιντερνετικά και διαδικτυακά μιας και σας είναι δύσκολο να παρεβρίσκεστε στις συνεδριάσεις με φυσική παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, μιας και δεν διαμένετε μόνιμα στη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά στην Αθήνα.

Να θυμάστε όμως ότι ο κόσμος βαρέθηκε από λόγια, που μεταδίδονται από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά θέλει ανθρώπους δίπλα του, συμπαραστάτες στα καθημερινά του προβλήματα.

Εμείς από εδώ, εκλεγμένοι και μη, της παράταξης μου, θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε καθημερινά τις κοινότητές μας και να ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες, να καταγράφουμε τα προβλήματα τους και να επιδιώκουμε άμεσες και επιτόπιες λύσεις.

Τελειώνοντας να σας υπενθυμίσω, ότι είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που έρχομαι να απαντήσω στις ανούσιες απορίες σας, καθώς προτιμώ να αναλώνω το χρόνο μου στα προβλήματα του Δήμου και των συνδημοτών μου, παρά να εισέρχομαι σε ανούσιες και εμμονικές κόντρες που δεν ωφελούν πουθενά.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης