"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26 C
Trikala

Μιχάλης Ταμήλος: ΝΑΙ στην αναθεώρηση της μελέτης για την κεντρική πλατεία – Αξιόλογα τα ιστορικά ευρήματα,  αυτή είναι η ιστορία μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

H αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο οδηγούν τα βήματα του στην κεντρική πλατεία της πόλης εκεί όπου η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως της ημέρας σπουδαία ευρήματα.

Ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος υποστηρίζει ότι ” δεν μπορεί να κρύψουμε τα θεμέλια ενός κτιρίου που έχει μια σημαντική ιστορία και θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναθεωρήσουν τις μελέτες”.

Η παρέμβαση του Μιχάλη Ταμήλου στην TrikkiPress:

φωτό Αλέξαδρος Ζαούτσος ΕΡΤ

Η πρόοδος των εργασιών αποκάλυψε αυτό που οι παλαιότεροι γνωρίζαμε,  δηλαδή τα θεμέλια ενός τεμένους γύρω από το οποίο λειτουργούσε το καθημερινό παζάρι της πόλης επί Τουρκοκρατίας .

       Αναγκαστικά δεν μπορεί να κρύψουμε τα θεμέλια ενός κτιρίου που έχει μια σημαντική ιστορία και υποχρεωτικά θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των χωματουργικών εργασιών οι αρμόδιοι να αναθεωρήσουν την εγκεκριμένη μελέτη σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ..

Ίσως η νέα προσέγγιση να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον  από το μοντέρνο σχέδιο που έχει εγκριθεί. 

Η τουριστική πολιτική που θα ακολουθήσει η πόλη μας τα επόμενα χρόνια,  ενισχύεται με την ανάδειξη ενός αξιόλογου ευρήματος στο κέντρο της .

Είναι σημαντικό για όλους να αποκαλυφθούν αξιόλογα ιστορικά ευρήματα,  αυτή είναι η ιστορία μας,  αυτή είναι η περιουσία μας!!

Μιχαλης Ταμηλος 

Τ. Δήμαρχος  Δ. Τρικκαίων 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αποτελούν οι ασβεστόλιθοι των θεμελίων ενός τζαμιού ιστορικό εύρημα άξιο τουριστικής αξιοποίησης ; Ούτε οι πιο παρελθοντολαγνοι δεν το επικροτούν. Αφήστε επί τέλους να προχωρήσουν τα έργα . Οι κάτοικοι των Τρικάλων επιθυμούν να δουν την πλατεία τελειωμένη σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο .

  2. Μήπως να το αναστυλώσουμε μπάς καί μας έρθουν Τούρκοι τουρίστες;Κάθε τοιχείο δεν είναι απαραίτητα και αρχαιολογικό εύρημα.Το πιό κεντρικό μέρος της πόλης δεν μπορεί να παραμείνει γιά χρόνια μιά λακούβα.

  3. Η Τρίκκη, μια απο τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με συνεχή παρουσία στον ίδιο χώρο για χιλιάδες χρόνια και με μια μοναδική ιστορία, θα έχει ως αντιπροσωπευτικό “αρχαιολογικό” επίκεντρο, το τζαμί και κάτι τουρκικά χαλάσματα της πλατείας, άνευ ουσίας και αξίας. Ο δικός μας πλούτος ας τον παρακάμψουμε και να τον αγνοήσουμε!!. Δεν σοβαρευτείτε λέω εγώ!!!

  4. Ναι θεωρώ πως είναι ένας ωραίος λόγος να μαλώνουμε για τις πέτρες ποιές είναι παλιότερες κ ποιες καλύτερες.Το ότι μας έχουν διαλύσει την ζωή και η ακρίβεια μας έχει τσακίσει,το ότι τα επιτοκια των δανείων έχουν φτάσει στον θεο.Αραγε πως τον τελευταίο καιρό φευγουν νέοι άνθρωποι ξαφνικά και κάνεις δεν απαντάει το γιατι? Το ότι η εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν ξέρουμε από που μας έρχεται!Σιωπη…Τα δεχόμαστε όλα παθητικά πλέον σαν φοβισμένα ποντίκια μέσα στις τρυπες τους

    • Και να σκεφτείς συνονόματε, ότι πριν ακριβώς 29 έτη, βγήκαμε μαχητικά στους δρόμους επί ημέρες, για τον νόμο Παπαθεμελή, που μας έκλεινε τα μπουζούκια, τις καθημερινές και μόνο τον χειμώνα στις 2 τα ξημερώματα. Μα, άνοιγε η πόρτα τους στις 12.30. Κατάντια.
      Υ.Γ. Στο τέλος θα πιστέψουμε τα περί ψεκασμών και εμβολίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης