"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Μιχαλάκης : Eίναι κατάφωρη αδικία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λόγο για ανισοκατανομή και όχι ανακατανομή πόρων, στο Μέτρο 11- Βιολογική Κτηνοτροφία από το ΥΠΑΑΤ σε βάρος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε επιστολή-παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Κατά την αρχική δημοσίευση των αποτελεσμάτων ένταξης στο νέο πρόγραμμα της «Βιολογικής Κτηνοτροφίας», Μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 «Βιολογικές Καλλιέργειες» σύμφωνα με την αριθμ. 539/27369/20-02-2018 πρόσκληση, σας επισημάναμε με επιστολή μας την κατάφωρη αδικία σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας Θεσσαλίας γενικότερα.

Δηλαδή,  να μένουν εκτός ένταξης στο πρόγραμμα «Βιολογική Κτηνοτροφία» παραγωγοί ενταγμένοι στα προηγούμενα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας, με μονάδες μεγάλης δυναμικότητας που αποδεδειγμένα παράγουν και θα συνεχίσουν να παράγουν βιολογικά προϊόντα, λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού. Οι παραγωγοί αυτοί οδηγούνται σε μεγάλη απώλεια εισοδήματος, έχοντας επενδύσει στην βιολογική παραγωγή και έχοντας δημιουργήσει μια παράλληλη αγορά παραγωγών βιολογικών ζωοτροφών.

Λόγω του γεγονότος ότι η Π.Ε. Τρικάλων χαρακτηρίζεται από την έντονη γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα και στηρίζει την ανάπτυξή της στον πρωτογενή τομέα, ζητήσαμε  τις άμεσες ενέργειές σας. Καταρχήν για ανακατανομή των πόρων από περιφέρειες που περίσσεψαν χρήματα στις περιφέρειες που απορρίπτονται δικαιούχοι λόγω προϋπολογισμού και κατά δεύτερον, για τη λήψη απόφασης υπερδέσμευσης 30% του προϋπολογισμού των μέτρων, όπως προβλέπεται από τις κανονιστικές διατάξεις του ΠΑΑ, ώστε να γίνει σύντομα η ένταξη  των παραπάνω δικαιούχων τουλάχιστον και να εφησυχάσουν.

 

Και ενώ όλοι περιμέναμε την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ξαφνικά δημοσιεύσατε στις 30-05-2018 την 4η τροποποίηση του μέτρου, όπου κάνατε την ανακατανομή των πόρων μεταξύ των περιφερειών και έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι, ενώ υπήρξαν υπόλοιπα χρημάτων σε περιφέρειες που δεν κατάφεραν να τα απορροφήσουν, αυξήσατε κατά κάτι λιγότερο από 16.000.000,00 ευρώ τον προϋπολογισμό άλλης περιφέρειας και δίνετε μόλις 240.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η απόφαση αυτή ξεκάθαρα είναι  ανισοκατανομή και όχι ανακατανομή.

 

Είναι απαράδεκτο, καταρχήν, να εντάσσονται παραγωγοί με σχεδόν μηδενικά μόρια σε άλλες περιφέρειες και στη Θεσσαλία παραγωγοί με 45 μόρια να μένουν εκτός. Η μεγαλύτερη όμως αδικία έναντι των Θεσσαλών παραγωγών είναι αυτή η ανισοκατανομή πόρων, όπου αφήνετε στη μοίρα της τη Θεσσαλία και αυξάνετε για παράδειγμα σε άλλες περιφέρειες κατά 10.000.000,00 ευρώ τον προϋπολογισμό για τους «παλιούς» ενώ διπλασιάζετε τον προϋπολογισμό για τους «νέους».

 

Κ. Υπουργέ,

Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την παραπάνω απόφασή σας, ώστε να αρθεί η αδικία για τη Θεσσαλία.

 

Επίσης, παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους να πάρουν θέση, διεκδικώντας πόρους για την Περιφέρειά μας. Η εισροή πόρων στην περιφέρεια, με οποιαδήποτε μορφή και σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, δημιουργεί δυναμική και ανάπτυξη επ’ ωφελεία όλων.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης