Μνήμες κατοχής και απελευθέρωσης στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμπάκας για την Πυρπόληση και Απελευθέρωση της πόλης, το βράδυ της Κυριακής 20 Οκτωβρίου. Τη Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμπάκας για την Πυρπόληση και Απελευθέρωση της πόλης, το βράδυ της Κυριακής 20 Οκτωβρίου. Τη Rating: 0

Μνήμες κατοχής και απελευθέρωσης στην Καλαμπάκα

Μνήμες κατοχής και απελευθέρωσης στην Καλαμπάκα

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμπάκας για την Πυρπόληση και Απελευθέρωση της πόλης, το βράδυ της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Την επιτυχημένη εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν μικρή για να χωρέσει όλους τους Καλαμπακιώτες, που θέλησαν να δουν από κοντά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από αρκετούς ανθρώπους για να γίνει μια αναφορά στα γεγονότα της Καλαμπάκας και περιοχής που διαδραματίστηκαν την χρονική περίοδο 18 Οκτωβρίου 1943 – 18 Οκτωβρίου 1944.

  • Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
  • – Αφήγηση – Βιντεοεικόνα ενός ιστορικού Χρονικού – Μαρτυρία, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ , του Καλαμπακιώτη αειμνήστου Δασκάλου – Λαογράφου – Ιστορικού Ερευνητή Στεφάνου Αργ. Αθανασούλα από το βιβλίο του «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ», με τίτλο: «Το χρονικό της Ιταλογερμανικής σκλαβιάς στην Καλαμπάκα – Πυρπόληση και απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής»
  • – Αποσπάσματα από δύο επίκαιρα διηγήματα του Γρηγόρη Σταγέα, από το βιβλίο του « ΠΕΤΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», ήτοι: Α΄. Του ΠΟΛΕΜΟΥ και Β΄. Της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, με αφήγηση, βιντεοεικόνα και ζωντανή αναπαράσταση κάποιων σκηνών.
  • Την εκδήλωση πλαισίωσε η Δημοτική Χορωδία, Παιδική Χορωδία και το Μουσικό Σχήμα της Μουσικής Σχολής του Δήμου Καλαμπάκας, με τραγούδια του πολέμου, της σκλαβιάς και της λευτεριάς, υπό τη Διεύθυνση – ενορχήστρωση της Δ/ντριας της Μουσικής Σχολής Όλγα Κουτσαλιάρη.
  • Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε το « ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ »

Αφηγητές στο ιστορικό διήγημα ήταν οι κα Λίλη Μπαντέκα – Τάση και ο κ. Δημήτρης Τσιαντούλας.

Αφηγητές στα ποιήματα ήταν οι: κα Πόπη Ζιώγα και ο κ. Φώτης Παλλας.

Την μακέττα σκηνικών επιμελήθηκε η καΜάρω Θεοδώρου

Στα σκηνικά ήταν οι Φώτης Τζίκας – Μάρω Θεοδώρου – Δημήτρης Μέκρας Βασίλης ΝταμπαΛής

Project εικόνων – Φώτης Τζίκας

Στον Ήχο και Φωτισμό ήταν ο Γιώργος Τσαφολόπουλος

Το Μουσικό σχήμα αποτελούνταν από τους
Δημήτρης Αδάμος – μπουζούκι
Λιάνα Μήνια – φλάουτο – τραγούδι
Γιάννης Σούλτης – Βιολί
Γιάννης Τσικέλης – ακορντεόν
Νταίζη ΧατζημιχαήΛ – πιάνο
Κώστας Δριτσελης – κιθάρα – τραγούδι
Θωμάς Μαυραντζάς – κρουστά
Ζήσης Ρούστας – μπάσο
Γιάννης Πέτρου – τραγούδι

(Πηγή kalabakacity.gr)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή