Μνημόσυνο για τον Κώστα Βίρβο στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Στη μητρώα γη θα αποχαιρετήσουν οι συμπατριώτες τρικαλινοί, τον μεγάλο στιχουργό Κώστα Βίρβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων «Με 40ημερο μνημόσυνο πο Στη μητρώα γη θα αποχαιρετήσουν οι συμπατριώτες τρικαλινοί, τον μεγάλο στιχουργό Κώστα Βίρβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων «Με 40ημερο μνημόσυνο πο Rating: 0

Μνημόσυνο για τον Κώστα Βίρβο στα Τρίκαλα

VIRVOS-e1364560855611-500x210

Στη μητρώα γη θα αποχαιρετήσουν οι συμπατριώτες τρικαλινοί, τον μεγάλο στιχουργό Κώστα Βίρβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων

«Με 40ημερο μνημόσυνο που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, ο Έλληνας ποιητής του στίχου θα βρίσκεται νοερά μαζί μας, καθώς το μνημόσυνο είναι η απότιση φόρου τιμής, για ύστατη φορά, στον άνθρωπο που έπλεξε στίχους για την πόλη μας, την αγροτιά, την καθημερινότητα, την κοινωνία ολόκληρη».
Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015 από τον Ι.Ν. Παναγίας Επίσκεψης Τρικάλων.
Στη συνέχεια, το μνημόσυνο λαμβάνει τη μορφή εκδήλωσης μνήμης, καθώς οι τρικαλινοί θα διαβούν τον δρόμο που φέρει το όνομα του Κώστα Βίρβου, στη γραφική συνοικία των Τρικάλων, το Βαρούσι.
Στη συνέχεια, μέσω της σκάλας πίσω από τον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, θα οδηγηθούν στο Φρούριο. Εκεί, διοργανώνεται μια εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου μας στιχουργού.

Ο φιλόλογος και πρόεδρος του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων κ. Θεόδωρος Νημάς θα απευθύνει ομιλία για τον στιχουργό Κώστα Βίρβο.

Στη συνέχεια, με την επιμέλεια του Μουσείου Τσιτσάνη, θα προβληθεί βίντεο με αποσπάσματα συνεντεύξεων του στιχουργού και θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας μουσικό πρόγραμμα.
Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι τρικαλινοί, αποχαιρετούμε σεμνά τον στιχουργό που δόξασε τη λαϊκή ποίηση και μούσα, με στίχους αξεπέραστους και διαχρονικούς.

Μνημόσυνο για τον Κώστα Βίρβο στα Τρίκαλα

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή