Μνημόσυνο στα Τέμπη για τα 21 αδικοχαμένα αγγελούδια Reviewed by Momizat on . Αγιάτρευτος παραμένει ο πόνος γονέων και συγγενών των εικοσιενός, 16χρονων μαθητών του Μακροχωρίου Βέροιας, που τόσο πρόωρα χάθηκαν από τη ζωή σε ένα τροχαίο δυ Αγιάτρευτος παραμένει ο πόνος γονέων και συγγενών των εικοσιενός, 16χρονων μαθητών του Μακροχωρίου Βέροιας, που τόσο πρόωρα χάθηκαν από τη ζωή σε ένα τροχαίο δυ Rating: 0

Μνημόσυνο στα Τέμπη για τα 21 αδικοχαμένα αγγελούδια

tempi
Αγιάτρευτος παραμένει ο πόνος γονέων και συγγενών των εικοσιενός, 16χρονων μαθητών του Μακροχωρίου Βέροιας, που τόσο πρόωρα χάθηκαν από τη ζωή σε ένα τροχαίο δυστύχημα που δεν χωράει ανθρώπου νους, σε ένα δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ηταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003, στην Κοιλάδα των Τεμπών, όταν φορτηγό αυτοκίνητο “δίπλωσε” στην εθνική οδό και το φορτίο της νταλίκας μετατράπηκε σε “λαιμητόμο”, κόβοντας το νήμα της ζωής 21 μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο, επιστρέφοντας από σχολική εκδρομή. Χθες το απόγευμα, δώδεκα χρόνια μετά την τραγωδία, γονείς και συγγενείς των αδικοχαμένων παιδιών, τέλεσαν μνημόσυνο στο 385ο χλμ της εθνικής οδού, στο τόπο δηλαδή του δυστυχήματος στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο π. Αγγελος, μνημονεύοντας τα ονόματα των μαθητών, με τους γονείς να αφήνουν λουλούδια στο χώρο του μνημείου, όπου κυριαρχούν οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μαθητών ενώ νωρίτερα, είχαν τοποθετήσει στο χώρο κόκκινα τριαντάφυλλα. Πόνος βουβός αλλά αγιάτρευτος.Να σημειωθεί πως η θλιβερή επέτειος, συνέπεσε χθες με την επιστροφή των εκδρομέων – λόγω των αργιών του Πάσχα – και έτσι απαιτήθηκε η συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, αστυνομικοί του οποίου διέκοψαν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία των οχημάτων για να τελεσθεί το μνημόσυνο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε το σχόλιο σας