"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Μονάδα “υπόδειγμα” η Meteora Nephrolife.

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Yπόδειγμα” σε ευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο  χαρακτήρισαν την πρότυπη και πρώτη ιδιωτική μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης  η οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στα Τρίκαλα , οι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί  ομιλητές οι  ποιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση της  Meteora Nephrolife με θέμα:

«Σύγχρονες μέθοδοι φροντίδας των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών & νέες εξελίξεις στη μεταμόσχευση νεφρού»

«Οι υψηλής αισθητικής υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, η πιστοποιημένη ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχονται  (ISO 9001),  τα τελευταίας γενιάς υπερσύγχρονα μηχανήματα  σε συνδυασμό με τα υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκά φίλτρα  που χρησιμοποιούνται, οι παροχές που ξεχωρίζουν και κυρίως το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνθέτουν την εταιρική σφραγίδα  αλλά και τη συμφωνία μας  με τους νοσηλευόμενους και τις οικογένειές τους»  τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος της Meteora Nephrolife  νεφρολόγος  κ. Nίκος Τσιάνας,   υποδεχόμενος τους ομιλητές, αλλά και τους εκατοντάδες   προσκεκλημένους οι οποίοι   γέμισαν ασφυκτικά το χώρο,  ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Εμφάνιση met nefro 7.jpg

Ο υπεύθυνος για θέματα υγείας Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλίας κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος  στο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια  αφού όπως είπε «τέτοιες υπερσύγχρονες μονάδες ενισχύουν την ιατρική υποδομή της περιφέρειας  αφού προσφέρουν  υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες  τόσο στους αιμοκαθαιρόμενους  Έλληνες ασθενείς  όσο και του εξωτερικού , ενώ συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητάς τους,  μιας και σήμερα αυτή η δυνατότητα είναι περιορισμένη ιδιαίτερα για τους αιμοκαθαιρόμενους»

«Στην επιστημονική μου διαδρομή και με την εμπειρία που έχω αποκομίσει και  χωρίς να θέλω να σας κολακέψω,  δεν  έχω δει άλλη  τέτοια σύγχρονη μονάδα η οποία κατόρθωσε να αξιοποιήσει , με τέτοιο καταπληκτικό τρόπο,  την υψηλή αισθητική , τα σύγχρονα  μηχανήματα  τις πιστοποιημένες υπηρεσίες  και κυρίως το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του με θέμα «τις νέες εξελίξεις στη  μεταμόσχευση νεφρού» o Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Αν. Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας και Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Γούμενος.

«Πρέπει να είσαστε περήφανοι που έχετε μία τέτοια μονάδα” τόνισε χαρακτηριστικά,  ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο επιστημονικό έργο  αλλά και την πορεία του επιστημονικού υπεύθυνου του κέντρου  αιμοκάθαρσης , νεφρολόγου   κ. Νίκου Τσιάνα,  ο οποίος μετά την  μακρόχρονη προσφορά του στο νοσοκομείο Τρικάλων  συνεχίζει να προσφέρει στους τρικαλινούς ασθενείς και όχι μόνο, σε μια υπερσύγχρονη μονάδα όπως είναι η Meteora Nephrolife.

Εμφάνιση met nefro 3.jpg

Ο καθηγητής της Παθολογίας – Νεφρολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ,  Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Ιωάννης Στεφανίδης ,  ξεκινώντας την εμπεριστατωμένη ομιλία του με θέμα  «Χρόνια Νεφρική Νόσος»,   τόνισε ότι με τη λειτουργία της Nephrolife αναβαθμίζονται οι ιατρικές υπηρεσίες στην περιφέρεια  αλλά και στη χώρα,  αφού η εν λόγω μονάδα  έχει διεθνή προσανατολισμό  αποβλέποντας   στη δυναμική του ιατρικού τουρισμού  ο οποίος ενισχύεται τα τελευταία χρόνια.

Εξίσου εμπεριστατωμένη και η ομιλία του Ειδικού Γραμματέα της Ελληνικής Νεφρολογικής  Εταιρείας  και Διευθυντή Νεφρολόγου του ΓΝ Ιωαννίνων   κ. Αιμίλιου Ανδρίκου με θέμα «Επάρκεια της αιμοκάθαρσης» ο οποίος εισαγωγικά χαρακτήρισε κόσμημα  τη Meteora Nephrolife.

Στον κύκλο των σημαντικών  ομιλητών της εκδήλωσης,  ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ κ. Θανάσης Τζαμούρτας  ανέπτυξε το θέμα «Άσκηση και Αιμοκάθαρση»  τονίζοντας ότι όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται στις περισσότερες περιπτώσεις η άσκηση κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Παράλληλα ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της Meteora Nephrolife για την άψογη συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα,  καθόσον η εν λόγω μονάδα  ενέταξε το  καινοτόμο πρόγραμμα  της ΣΕΦΦΑ  «Εφαρμογή Προγραμμάτων Άσκησης σε Ειδικούς Πληθυσμούς» για τους  σε νοσηλευόμενους της

Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  κ. Γιώργος Πέτρου,  ενώ ακολούθησαν  ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο νεφρολόγος της  Meteora Nephrolife κ. Δημήτριος Λιάκος.

Η Meteora Nephrolife προτίθεται να συνεχίσει την διοργάνωση εκδηλώσεων και κοινωνικών δράσεων ευαισθητοποίησης, εκτιμώντας ότι μέσω της εταιρικής  κοινωνικής ευθύνης προβάλλεται η υπευθυνότητα, η κοινωνική ευσυνειδησία, η ευαισθησία, η συνείδηση και η επιχειρηματική ηθική μιας  επιχείρησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης  και Σταγών,   ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής ΤΕΦΑΑ  καθηγητής κ. Γιάννης Κουτεντάκης,  ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ . Γιώργος Πέτρου, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ Τάσος Λάππας και ο Αντιπρόεδρος της κ. Δημήτρης Καλογερομήτρος, ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπλουγούρας,  η  Διευθύντρια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΕ Τρικάλων , κ. Στεφανία Κωστοπούλου, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν και να δουν από κοντά  την πρότυπη μονάδα αιμοκάθαρσης Meteora Nephrolife.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης