"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μοναδική εθνική ευκαιρία, οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε 1.200.000 υπολογίζονταν πριν το πόλεμο οι ελληνορθόδοξοι της Συρίας, με πολλούς από αυτούς σήμερα ξεριζωμένοι και εγκαταλελειμμένοι από το Ελληνικό κράτος, να ζουν σαν πρόσφυγες στη Κωνσταντινούπολη και στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

Κλάσμα του πληθυσμού αυτού, που σημειωτέον είναι και ιδιαίτερα υψηλής μόρφωσης, θα μπορούσε να  αξιοποιηθεί για μετεγκατάσταση στις εθνικά ευαίσθητες περιοχής των νομών Ξάνθης και Κομοτηνής, αξιοποιώντας μάλιστα τα παχυλά κονδύλια της Ε.Ε και των αρμόδιων Διεθνών Οργανισμών.

Ανάλογη ευκαιρία είχε χαθεί βλακωδώς τη περίοδο 1990-93(κυβέρνηση Μητσοτάκη), όταν στη χώρα συνέρρευσαν δεκάδες χιλιάδες Πόντιοι της πρώην Σοβ.Ένωσης.

Την ίδια περίοδο επίσης, κατέφθασαν στη μητέρα πατρίδα και μεγάλος αριθμός Βορειοηπειρωτών, χωρίς βέβαια να τύχουν της αρωγής των κρατικών υπηρεσιών και της θαλπωρής των ντόπιων Αριστεροκουλτουριάρηδων.

Κων.Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Oi ορθόδοξοι χριστιανοί της Συρίας δεν έχουν Ελληνική συνείδηση, αλλά Αραβική και δεν είναι καλό παράδειγμα η αντιστοιχία με τους Πόντιους της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει Αραβοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης