"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

“Μουσική διάβαση” στα Τρίκαλα τύπου “Zebra” …

lafarm

Σχετικά άρθρα

diabasi 1

«Μουσική» διάβαση εγκαινίασε από χθες ο Δήμος Τρικκαίων! Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, η πιο κεντρική διάβαση της πόλης των Τρικάλων βάφτηκε με τα χρώματα και τα πλήκτρα του πιάνου.
Με εθελοντές και δημοτικούς συμβούλους παρόντες, οι τρικαλινοί από το μεσημέρι μετέτρεψαν τη διάβαση ανάμεσα στην κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου) και την κεντρική πεζογέφυρα, στην πιο όμορφη μουσική διάβαση της Ελλάδας.
diavasi
Με την οκτάβα των πλήκτρων που ζωγραφίστηκε πάνω στη διάβαση, πλέον το πέρασμα τρικαλινών και επισκεπτών θα γίνεται… μουσικότερο. Η υπενθύμιση των εορτασμών για τον Τσιτσάνη, η γενικότερη σχέση της πόλης των Τρικάλων με τη μουσική, η διαφορετικού ύφους παρέμβαση, αποτελούν στοιχεία της διαμόρφωσης νέων δεδομένων για τα Τρίκαλα, που μετατρέπονται σε μουσική πρωτεύουσα.
Η συγκεκριμένη διάβαση – στο πλαίσιο των διατάξεων του ΚΟΚ – είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων παρεμβάσεων που, όπως είχε γνωστοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του 2015.
Φωτό Ματίνα Γούναρη, Γιάννης Καραθάνος, Βασιλένα Μητσιάδη
diavasi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης