“Μπλε” κοστούμι με “πράσινη” φόδρα για τον Αγοραστό; Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης τα αλισβερίσια νομιμοποιούνται! Έτσι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν - σύμφωνα με πληροφορίες - να κάνουν "φιλέτα" τις Περιφέρ Στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης τα αλισβερίσια νομιμοποιούνται! Έτσι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν - σύμφωνα με πληροφορίες - να κάνουν "φιλέτα" τις Περιφέρ Rating: 0

“Μπλε” κοστούμι με “πράσινη” φόδρα για τον Αγοραστό;

“Μπλε” κοστούμι με “πράσινη” φόδρα για τον Αγοραστό;

Στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης τα αλισβερίσια νομιμοποιούνται! Έτσι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν – σύμφωνα με πληροφορίες – να κάνουν “φιλέτα” τις Περιφέρειες και να μοιραστούν τον… χάρτη!

Μέσα, λοιπόν, στις διεργασίες της «δοσοληψίας», πιθανόν είναι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα δύο τροϊκανικά κόμματα να στηρίξουν Αγοραστό ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Μέχρι εδώ, καλό ακούγεται εκ πρώτης για τον υποψήφιο. Εύλογοι, όμως, προβληματισμοί εγείρονται σχετικά με τη θέση του Κ. Αγοραστού:

– Ο κ. Αγοραστός, θα θεωρήσει ευχή ή κατάρα τη στήριξή του τυπικά ή άτυπα από τα δύο κόμματα; Γιατί άνθρωποι του κύκλου του, μας διαβεβαιώνουν πως βρίσκεται σε επαφές, καλώντας τους σε υποψηφιότητα υπό τη σκέπη του, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

– Θα πει ”απεταξάμην” στα μνημόνια ;

– Οι κατά καιρούς θεωρητικές διαφοροποιήσεις του από την πολιτική του μνημονίου και η δήλωσή του ότι είναι Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αποποιούμενος έτσι την κομματική του ιδιότητα και τη στήριξή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα θυσιαστούν στα βωμό της πιθανής επανεκλογής του;

– Ο δεύτερος δημοφιλέστερος Περιφερειάρχης θα δεχτεί να στηριχθεί από το κόμμα που δημοσκοπικά καταρρέει (ΠΑΣΟΚ);

– Εκτιμά ότι οι Θεσσαλοί, όπως και όλοι οι Έλληνες, νοιάζονται για το ποιος θα στηρίξει ποιον ή για το ποιος θα στηρίξει τους ήδη εκλεγμένους;

– Μήπως η αποδοχή μιας τέτοιας στήριξης θα σημάνει και την πολιτική δέσμευση στη συνέχεια, του εκλεγμένου;

– Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν κάτω από την Περιφερειακή ομπρέλα, σε τοπικό επίπεδο, άνθρωποι με διαφορετική κομματική κουλτούρα; Και πώς θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συνδυασμού, με δεδομένη την πολυμορφία του ψηφοδελτίου; Μήπως κάτι τέτοιο εγκυμονεί τον κίνδυνο να υποβόσκει καχυποψία μεταξύ των συνυποψηφίων;

Δεν μένει παρά να δούμε, αν και κατά πόσο τα υποθετικά σενάρια θα πραγματωθούν, όπως και ποια θα είναι η στάση των νυν εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που προέρχονται αμιγώς από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας!

Πολλές οι ζυμώσεις που γίνονται και σ’ αυτό τον τομέα, καθώς αιρετοί της Περιφέρειας, απογοητευμένοι από το συγκεντρωτικό σύστημα λειτουργίας του θεσμού, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της μετάταξής τους σε άλλους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Τέλος, ας μη ξεχνάμε πως όλοι στην αρχή ξεκινάτε ως κομματικοί, για να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα, την προεκλογική περίοδο μετουσιώνονται σε αυτοδιοικητικούς και, ως δια μαγείας, το βράδυ των εκλογών βάφουν την Ελλάδα μπλε, πράσινο και ροζ….

Αλήθεια, ο κ. Αγοραστός, τι χρώμα θα βάψει τη Θεσσαλία αν εκλεγεί; Μεγάλος ο κόχλος…εδώ είμαστε να τα λέμε!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή