"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Μπορεί να φτιάξει το τοπικό ΠΑΣΟΚ ψηφοδέλτιο;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό και διατηρώντας τις επιφυλάξεις τους για το πως θα επιτευχθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζουν τα τρικαλινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ την οδηγία που εξέδωσε ο αρχηγός του κόμματος τους Ευαγ. Βενιζέλος να αρχίσουν να ετοιμάζουν ψηφοδέλτια για πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από τη νέα χρονιά.

Με τη διαπίστωση «υπήρχε βαθμός δυσκολίας να κλείσουν οι επτά θέσεις του ψηφοδελτίου το 2012, πώς άραγε θα επιτευχθεί η συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου με τα σημερινά δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ;» καταθέτουν τον προβληματισμό τους τοπικά στελέχη του κόμματος με μακρά πορεία.

Και η αλήθεια είναι ό,τι αυτή τη φορά σε μια επικείμενη αναμέτρηση θα είναι δύσκολα τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ και στο Νομό Τρικάλων, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει οργάνωση, η νομαρχιακή επιτροπή είναι ζήτημα αν έχει συνέλθει 2-3 φορές τον τελευταίο ένα χρόνο, ενώ ακόμα και τα γραφεία που διατηρούσαν στα Τρίκαλα έχουν βάλει και τυπικά “λουκέτο”.

Για τον προβληματισμό που επικρατεί τι θα απογίνει η παράταξη στις επόμενες εθνικές εκλογές, ακόμη και στελέχη που βάζουν την ενότητα της παράταξης πάνω από προσωπικές πικρίες -όπως ο προηγούμενος συντονιστής Χρ. Κωνσταντός- είναι ενδεικτική:

«Με Βαγγέλη Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να έχουμε προχωρήσει ουσιαστικά στην ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μπορώ να πως ότι δύσκολα θα μπορέσουμε να κλείσουμε ψηφοδέλτιο στο νομό, για να μη πω ότι και πολύ δύσκολο μπαίνουμε στη Βουλή», δήλωνε ο ίδιος χαρακτηριστικά χθες.

 

Η σιωπή-δίλημμα του Γ. Οικονόμου

και η επιστολή στον Βενιζέλο

Πάντως είναι ένα ζήτημα τι ψηφοδέλτιο θα κληθεί να αρχίσει να προετοιμάζει η όποια κομματική τρικαλινή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα. Γιατί κανείς από εκείνους (Οικονόμου, Παταβούκας, Μαγκούφης, Ντιντή, Γατσέλης, Φαμίσης, Χαρισιάδης) ,που ήταν στο ψηφοδέλτιο του Ιουνίου του 2012 δεν έχει διαφανεί αν είναι διαθέσιμος να δώσει εκ νέου τη μάχη.

Ακόμα και ο κ. Γιώργος Οικονόμου που είχε εκλεγεί βουλευτής τον Μάιο του 2012 αλλά έχασε την έδρα στο β΄ γύρο του Ιουνίου, διατηρεί συστηματικά πια σιγή ιχθύος, αποφεύγει δημοσίως να τοποθετηθεί για το τι θέλει να πράξει, αλλά έχει φροντίσει να ενημερώσει- προειδοποιήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει αποστείλει εδώ κι ένα μήνα επιστολή στον Ευαγ. Βενιζέλο τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και του κεντροαριστερού χώρου, μιλά για την δυναμική που έχουν πολλά νέα και αξιόλογα στελέχη του χώρου τους που είναι κυρίως στην Τ.Α., και αφήνει να εννοηθεί πως δημοσίως θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το τι θα πράξει στο Συνέδριο που θα πρέπει να συγκαλέσει εγκαίρως πια ο πρόεδρος της παράταξης.

Όσο για τον αν προτίθεται να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχει στο τρικαλινό ψηφοδέλτιο της ανατροπής; «Ποιος ξέρει; Το λιγότερο πιθανό όμως είναι να μην πάω, εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν», αναφέρει ο Γ. Οικονόμου σε δικούς του ανθρώπους.

Της Ευαγγελίας Σωτηρίου, Πρωινός Λόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης