"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Μπροστά στο ταµείο της κάλπης ας κάνει ο καθένας τους λογαριασµούς του.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά την αποµάκρυνση από το ταµείο τα πράγµατα είναι γνωστά. Κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται, κανένα ποσό δεν επιστρέφεται. Το ίδιο συµβαίνει και µε την ψήφο.

Η αποµάκρυνση από την κάλπη έχει δηµιουργήσει τετελεσµένο και δεν έχει καµιά σηµασία αν έγινε λάθος.

Η επιταγή έχει παραδοθεί στον παραλήπτη, ο οποίος θα πράξει τα δέοντα.

Αν µάλιστα η επιταγή είναι λευκή, του δίνεις τη δυνατότητα να συµπληρώσει το ποσό που θέλει για να πλαστογραφήσει, να σε χρεώσει και να σου ζητάει και τα ρέστα.

Η ψήφος δεν επιστρέφεται. Μπροστά στην κάλπη είναι σαν να βρίσκεσαι στο ταµείο. Το λογικό είναι οι λογαριασµοί να είναι προσεκτικοί και η επένδυση ξεκάθαρη.

Στις εκλογές που παίρνουµε µέρος αυτή την Κυριακή υπάρχει µια ιδιοµορφία.

Οι πολίτες έχουν ήδη εκφράσει πριν από ένα µήνα την πολιτική τους επιλογή δίνοντας στον Μητσοτάκη ένα µεγάλο ποσοστό. Στις δεύτερες εκλογές δηλαδή είναι λογικό να µην κριθεί ποιο θα είναι το πρώτο και το δεύτερο κόµµα.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν θαύµατα και αν κάτι µοιάζει µε θαύµα, µάλλον είναι µεγάλο ψέµα.

Με αυτή την έννοια έχει κριθεί ότι η Ν∆ είναι το κόµµα που θα κερδίσει την εξουσία.

Λάθος ή σωστό, αυτό έχουν επιλέξει οι ψηφοφόροι.
Ο καθένας µπροστά στην κάλπη έχει δικαίωµα να κάνει ό,τι επιλογή θέλει.
Αυτό είναι δηµοκρατία, αλλά δεν κρίνει µόνο αυτό τη δηµοκρατία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα για το αποτέλεσμα της κάλπης. Έχω ακούσει και έχω δει στα social πολλές απόψεις, πολλά trollαρίσματα και λογική εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, όσο και αν προσπαθώ, πέραν του φόβου.
  Νέες τεχνολογίες, νέοι τρόποι επικοινωνίας, πλήρης έλεγχος των προσωπικών δεδομένων (data), διαμόρφωση των αναγκών και των προσωπικών πεποιθήσεων, ο κατασκοπευτικός καπιταλισμός σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά και ο φόβος.
  Όλα εντάσσονται σε μια λογική του φόβου.
  Ο φόβος των χάκερ που αχρηστεύουν την «τράπεζα θεμάτων», ο φόβος των μεταναστών, ο φόβος της εγκληματικότητας, ο φόβος της ανεργίας, ο φόβος του λουκέτου, ο φόβος των φόρων, ο φόβος των παραβατικών νέων, των ομοφυλόφιλων, των αλλόφυλων, των αλλόθρησκων, ο φόβος του διαφορετικού,
  Ο ΦΟΒΟΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  Ο φόβος είναι πια βασικό στοιχείο σε μια κοινωνία που τρομοκρατεί και τρομοκρατείται. Κοινωνία «νοικοκυραίων κυρ-Παντελήδων».
  Ο πολιτικός λόγος σήμερα, η πολιτική γενικά έχει στόχο φοβισμένους ανθρώπους, τρομαγμένους ψηφοφόρους που χειραγωγούνται πανεύκολα και γρήγορα μέσω του φοβερού μηχανισμού των μέσων μαζικής προπαγάνδας.
  Δεν είμαστε φασιστική χώρα θέλω να πιστεύω, ίσως να συμβεί σύντομα όμως γιατί δεχόμαστε φασιστικές συμπεριφορές αδιαμαρτύρητα, με φυσικό τρόπο θα έλεγα.
  Ο φόβος έχει καταστεί πλέον η βάση της πολιτικής.
  Η πολιτική δεν απευθύνεται πλέον στην κρίση των πολιτών αλλά στο θυμικό τους, στον φόβο τους. Δεν υπάρχουν και το διαπιστώσαμε προγραμματικές αντιπαραθέσεις, μόνο ανταλλαγές συνθημάτων και «πυροτεχνήματα φόβου».
  Μνημόνια, capital controls, Siemens, Novartis, ακρίβεια, ξεπούλημα της χώρας, αντισυνταγματικοί νόμοι, πλειστηριασμοί, υποχρεωτικός εμβολιασμός, ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, ξεπούλημα του Αιγαίου, λαθρομετανάστευση, αντικατάσταση πληθυσμού, πρόστιμα στα γεροντάκια, ξύλο κ χημικά στις ειρηνικές διαδηλώσεις, πληθωρισμός, ακρίβεια, τιμολόγια ΔΕΗ, ατιμωρησία σε παιδοβιαστές, ΤΕΜΠΗ, δωροδοκίες ανώτατων δικαστών, συμβόλαια θανάτου, predator, Greek mafia, βενζίνη, ΕΜΦΙΑ…..Και ο Έλληνας πολίτης απειλεί :
  – Δεν θα έρθουν οι εκλογές;
  Ήρθαν οι εκλογές λοιπόν!
  Να σας δω το βράδυ!….
  «Σαν άνθρωπος είμαι ένας, όμως ο φόβος μ’ έχει κόψει σ’ εκατό κομμάτια. Κι όσο μεγαλύτερος είναι ο φόβος τόσο μαζεύομαι σ’ ένα μόνο κομμάτι. Κι ο φόβος δεν αφήνει όλα αυτά τα κομμάτια να συγκεντρωθούν, να γίνουν ένα»
  Καλή ψήφο…χωρίς φόβο…με πάθος, έτσι βρε αδερφέ ,γιατί πολύ απάθεια μας διακατέχει παντού όμως…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης