“Μυρωδάτες” ιστορίες λανθασμένων αποφάσεων στον Πλάτανο Reviewed by Momizat on . Είναι γνωστό πως ο παραλογισμός ζει και βασιλεύει στο νομό μας. Έτσι στον Πλάτανο είχαμε ακόμη ένα δείγμα αυτού του παραλογισμού. Πριν από χρόνια και ενώ το χωρ Είναι γνωστό πως ο παραλογισμός ζει και βασιλεύει στο νομό μας. Έτσι στον Πλάτανο είχαμε ακόμη ένα δείγμα αυτού του παραλογισμού. Πριν από χρόνια και ενώ το χωρ Rating: 0

“Μυρωδάτες” ιστορίες λανθασμένων αποφάσεων στον Πλάτανο

“Μυρωδάτες” ιστορίες λανθασμένων αποφάσεων στον Πλάτανο

Είναι γνωστό πως ο παραλογισμός ζει και βασιλεύει στο νομό μας. Έτσι στον Πλάτανο είχαμε ακόμη ένα δείγμα αυτού του παραλογισμού.

Πριν από χρόνια και ενώ το χωριό ήταν ακόμη κοινότητα,πάρθηκε η απόφαση, τα νερά από τις βρύσες των σπιτιών να καταλήγουν σε ειδικά διασκευασμένα χαντάκια,μαζί με τα νερά της βροχής,ενώ τα λύματα των σπιτιών να καταλήγουν στους βόθρους των κατοικιών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε τότε, επειδή το έδαφος του χωριού αποτελείται από σκληρά πετρώματα, και οι βόθροι των σπιτιών δεν μπορούσαν να σκαφτούν σε μεγάλο βάθος.

Κάποιοι ελάχιστοι κάτοικοι όμως έριχναν τα λύματα στα χαντάκια που ήταν μόνο για τα νερά από τις βρύσες, και για τα όμβρια ύδατα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να “εξοργιστεί” η ΔΕΥΑΤ και εφαρμόζοντας μια πολιτική συλλογικής ευθύνης, να φράξει όλα τα χαντάκια, και τα προβλήματα να πάρουν άλλη διάσταση, πιο..”μυρωδική”.

platanos_xwrio1

Οι βόθροι των σπιτιών  του χωριού που πλέον καταλήγουν όλα τα νερά και τα λύματα ξεχειλίζουν μέσα σε λίγες μέρες,και το όμορφο χωριό κατακλύζεται καλοκαιριάτικα από “μυρωδιές” που καθένας δεν θα ήθελε να..οσμιστεί.. Το κόστος επίσης για απόφραξη των βόθρων κάθε 10-15 μέρες ανέρχεται στα 150 με 170 ευρώ. Ποσό καθόλου ευκατοφρόνητο στις μέρες μας.

Οι κάτοικοι επίσης ζουν με την αγωνία μήπως και βρέξει δυνατά, αφού τα χαντάκια έχουν πλέον σφραγιστεί και ο κίνδυνος πλημμυρών να είναι εμφανής..

Οι κάτοικοι ζητούν να σταματήσει το σφράγισμα των χαντακιών και να γίνει διάλογος με την ΔΕΥΑΤ..Και δεν έχουν άδικο.. Ελπίζουμε και η ΔΕΥΑΤ με τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχει να μπει σε διάλογο και να μην αφήσει τους κατοίκους να πνίγονται σε …μυρωδιές

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή