"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Το Mέγα Τρικαλινό Φωτοβολταϊκό και το Μέγα Σινικό Τείχος θα φαίνονται από τον δορυφόρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura στην Ελλάδα, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη ( 400 MW) και κατασκευάζεται από την εταιρεία DAMCO ENERGY A.E. του ομίλου Κοπελούζου ενός από τους λίγους παρόχους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

Το τοπικό πολιτικό σύστημα σιωπά . 

Στην ευρύτερη περιοχή αν γίνει αυτό το πάρκο φωτοβολταϊκών οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.

Θα αυξηθεί η θερμοκρασία, θα καταστραφεί η χλωρίδα και η πανίδα με αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις στην γεωργία και την κτηνοτροφία, άρα και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή, θα αποψιλωθούν εκτάσεις με άμεσο κίνδυνο πλημμυρών, οπτική όχληση λόγω του μεγέθους και πολλά άλλα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος φυσικά και πρέπει να αξιοποιηθούν, χωρίς φυσικά να επιβαρύνουν καταστροφικά την όποια περιοχή, αλλά τα μεγάλα ερωτήματα είναι από ποιους και για ποιο λόγο.

Από μεγαλοπάροχους δημιουργώντας καρτέλ και μονοπώλιο ενέργειας με τιμολόγια στον Θεό ή από ενεργειακές κοινότητες παραγωγής ενέργειας, όπως πχ φωτοβολταϊκά στις στέγες, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν οι ίδιοι φθηνή ενέργεια;

Πως θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πολύ σοβαρό κίνδυνο αφανισμού του ήδη βαριά πληττόμενου γεωργο- κτηνοτροφικού κλάδου της περιοχής;

Με ποια μέτρα θα αντιμετωπισθούν οι ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχουν στην τοπική οικονομική ανάπτυξη η υλοποίηση αυτών των έργων;

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο βασικότερος στόχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Μήπως τον ακυρώνουν αυτές οι πρακτικές εντελώς αυτόν τον στόχο;

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εγώ δεν είδα κανέναν να μη θέλει φωτοβολταϊκά στην στέγη του .Δέκα δις έδωσες στους κοπελουζους σε δύο χρόνια ,για να σου πουλάνε πανάκριβη ιδιωτική ενέργεια.Με τα μισά ,θα είχαμε όλοι φωτοβολταϊκά στη στέγη μας ,με άτοκο δάνειο και αποπληρωμη με την κατανάλωση ..

    • Μεγάλο λάθος που επιτρέπουν την εγκατάσταση τους σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις γιατί η πρωτογενής παραγωγή είναι πολυ πιο σημαντική γιατί θα πεινάσουμε!
      Τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα εύχομαι να τους αλλάξουν γνώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης