"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Μύλος Ξωτικών – Ανοίγει ο δρόμος για χρήση από ιδιώτες;

lafarm

Σχετικά άρθρα

milos4
Μύλος… έγινε προχθές βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων για το Μύλο των Ξωτικών, καθώς για πρώτη φορά τέθηκε ζήτημα συνέχισής του, καθώς όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, κάποιοι επωφελούνται οικονομικά από τη λειτουργία του Δήμου χωρίς να συμβάλλουν οικονομικά στο εγχείρημα, αφήνοντας το Δήμο, όπως πρόσθεσε, να επωμίζεται όλο το οικονομικό βάρος αλλά και το ρίσκο της επένδυσης του 1 εκ. ευρώ. Αν αυτοί δεν συνεισφέρουν οικονομικά, αν δεν συμμετάσχουν στο οικονομικό ρίσκο, ο ΄΄Μύλος των Ξωτικών΄΄ δεν θα γίνει φέτος ή θα φτιάξουμε ένα μικρό ΄΄Μύλο΄΄ ίσα-ίσα για το πνεύμα των ημερών. Δεν μπορώ να ρισκάρω μια μεγάλη οικονομική ζημιά του Δήμου και να την μετακυλήσω στους δημότες και δεν μπορεί οικονομικά ελλείμματα του Δήμου να συμβάλλουν ως ένα κομμάτι στην οικονομική ζημιά που υφίσταται το e-trikala», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.
dimotiko symboylio
Να σημειωθεί, όπως αναφέρθηκε, ότι από χορηγίες συγκεντρώθηκε μόλις το ποσό των 12.000 ευρώ. Συμπερασματικά μετά από 4 χρόνια για πρώτη φορά εκφράστηκε ο προβληματισμός ως προς το αν και πως θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το όλο εγχείρημα. Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα επαγγελματίες και ιδιώτες της πόλης θα κληθούν να απαντήσουν ανοικτά για το αν θέλουν το Μύλο και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το δείξουν όχι με ευχολόγια αλλά βάζοντας το χέρι στην τσέπη, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. «Άμεσα τις επόμενες ημέρες ΄΄εδώ και τώρα΄΄ Φορείς και ιδιώτες της πόλης ανοιχτά εδώ μέσα όχι πίσω από …κουρτίνες θα κληθούν να μας δείξουν έμπρακτα με οικονομική στήριξη αν θέλουν τον ΄΄Μύλο των Ξωτικών΄΄, όχι με …ευχολόγια αλλά με το χέρι στην τσέπη, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου. Χαμός… Χαμός …κυριολεκτικά έγινε μεταξύ των Γ. Μητσιούλη και Χριστόφορου Ρόμπου στη συζήτηση του απολογισμού του «Μύλου των ξωτικών» και κυρίως για την εγγραφή εξόδων 25.000 ευρώ για τη ΔΕΗ που θα αναλάβει να πληρώσει ο Δήμος.
mits
Αυτό προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των, δημιουργώντας ένα κλίμα που όμοιό του είχε καιρό να κάνει την εμφάνισή του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από έντονη λογομαχία ο κ. Μητσιούλης ζήτησε συγνώμη για την «έκρηξή του» που ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε δίκαια καθώς δεν ελήφθη υπόψη η απόφαση που είχε ληφθεί στο Δ.Σ της εταιρείας. Ο κ. Παπαστεργίου, ωστόσο, αμφισβήτησε ευθέως για τα περί ενός εκατομμυρίου επισκέπτες. Όπως είπε μόνο εμένα το φωτοκύτταρο στην είσοδο με μέτρησε 50 φορές Από την πλευρά του ο κ. Καίκης μιλώντας για την εκδήλωση, έκανε λόγο για εμπορευματοποίηση της όλης εκδήλωσης που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Επίσης κουβέντα έγινε και την αποτυχία της λαχειοφόρου που δεν απέδωσε τα προϋπολογισθέντα, με τον Δημ. Παπαθανασίου να σημειώνει ότι αφενός δεν βρέθηκε ο τυχερός αλλά και η εταιρεία δεν έδωσε και τα 5.000 ευρώ σε κοινωνικό ίδρυμα όπως αναγράφονταν στη λαχειοφόρο. Τέλος μια Επιτροπή που θα σχεδιάσει τον φετινό Μύλο των Ξωτικών», ζήτησε ο κ. Χατζηγάκης και πρόσθεσε «λάθος η αγωνία του Δ.Σ. του e-trikala να αποδείξει ότι πήγε καλύτερα ο περσινός ΄΄Μύλος των Ξωτικών΄΄ σε σχέση με τους προηγούμενους. Λεζάντα: Από τη χθεσινή συνεδρίαση
Αποστόλης Ζώης
εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης