"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μύλος των Ξωτικών ή Εφιάλτης των Χριστουγέννων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σαν έτοιμη από καιρό, η Δημοτική Αρχή προαναγγέλλει τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών, γιατί όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου: «Δεν αντέχει η τοπική μας κοινωνία, από όλες τις απόψεις, να μην έχουμε ανοιχτό τον Μύλο των Ξωτικών».

Καμία απορία δε μας προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου, μιας και κινείται στην, εκατοντάδες φορές εκφρασμένη από τα χείλη του, επιχειρηματική λογική από την οποία διέπεται το πρόγραμμά του.

Κι όμως «η τοπική μας κοινωνία» ΑΝΤΕΧΕΙ τη φτώχεια και την ανεργία, την υποαπασχόληση και τη «μαύρη» εργασία, την «ομερτά» στους χώρους δουλειάς και την εργοδοτική τρομοκρατία (όπως πχ τα δώρα στους εργαζόμενους τα οποία παίρνονται πίσω την επόμενη από τους εργοδότες), τα χαράτσια, τις δραματικές ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία, τα εργατικά ατυχήματα/εργοδοτικές δολοφονίες, το «εμπόριο ελπίδας» στα βουλευτικά γραφεία με έπαθλο μια θέση σε εξάμηνα ή οχτάμηνα, το τσάκισμα της αξιοπρέπειας για μια δουλειά, για μια μετάθεση, για μια ανέλιξη στους χώρους εργασίας.

Η κοινωνία μας ΑΝΤΕΧΕΙ την καταστροφή του περιβάλλοντος προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων και τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε απέραντη ΝΑΤΟΪκή βάση. Και κυρίως αντέχει και υιοθετεί, κατά τη Δημοτική Αρχή, την εργαλειοποίηση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ώστε να υλοποιεί ως οδοστρωτήρας την πιο αντιλαϊκή πολιτική καταστροφής των όποιων κοινωνικών, δημοκρατικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αφήνοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία δίχως ενίσχυση και ενισχύοντας προκλητικά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας.

 Όμως «η τοπική κοινωνία» δεν αντέχει να μη γίνει ο Μύλος των Ξωτικών!!!

Το κέρδος πάνω απ’ όλα! Πάνω κι απ’ την υγεία των πολιτών!

Παρά τις προειδοποιήσεις της ιατρικής κοινότητας και πολλών άλλων δημόσιων φωνών στην περιοχή μας, η Δημοτική Αρχή προχωράει στη λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών» με όρους αγοράς και με φρασεολογία managers. «Είμαστε ο μεγαλύτερος χριστουγεννιάτικος προορισμός στη χώρα και πρέπει να το προστατεύσουμε αυτό. Αν δεν λειτουργήσουμε εμείς και οι ανταγωνιστές μας ανοίξουν, αυτό θα δημιουργήσει προηγούμενο» κ.λπ.

Και αυτή η λογική επιδιώκεται να εμφανιστεί ως η κυρίαρχη στην τρικαλινή κοινωνία, μια και «όλοι θα κονομήσουμε από τον Μύλο». Άρα… για χάρη της κονόμας ας γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια την υγεία μας! Όπως άλλωστε για χάρη της κονόμας, ας δουλεύουμε με όρους γαλέρας, ας μην ασφαλίζουμε τους εργαζόμενους, ας τους έχουμε «μαύρους», ας μην τους πληρώνουμε τις υπερωρίες, ας τους βάζουμε να επιστρέφουν τα «δώρα», ας εκμεταλλευόμαστε άγρια τους επισκέπτες της πόλης με κάθε τρόπο, ας στηρίξουμε κάθε αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης. Ας μην ακούσουμε κι ας μην συμπαρασταθούμε ποτέ ενεργά στους αγώνες των υγειονομικών που παλεύουν για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή που δίνουν τιτάνιο αγώνα στα νοσοκομεία με την πανδημία!

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ «ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. Μόνο να παπαγαλίζουν την κυβερνητική πολιτική της «ατομικής ευθύνης», των απαγορεύσεων, των προστίμων και των απειλών, γνωρίζουν. Και «να νίπτουν τας χείρας τους» όταν έρχεται η ώρα της έξαρσης των κρουσμάτων και της ασφυξίας στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας.

Και φυσικά, ας μη γελιόμαστε. Δεν κερδίζουμε όλες κι όλοι από τον Μύλο των Ξωτικών. Εδώ ζούμε και γνωριζόμαστε καλά. Ο χώρος του Μύλου, πλέον κατακλύζεται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κι όχι από τοπικές μικρές επιχειρήσεις ή τοπικούς παραγωγούς. Οι μπίζνες άνοιξαν εδώ και χρόνια με ποσά πολύ μεγάλα για τις τσέπες των μικρομεσαίων. Όσο για τους εργαζόμενους/ες, η εκμετάλλευση αγγίζει δυσθεώρητα ύψη.

Και τι έγινε που ο χώρος πρασίνου κάθε χρόνο μειώνεται ανεξέλεγκτα; Και τι έγινε που ακόμη κι αυτή η ονομασία του «Πάρκου» αλλάζει με τρόπο σε «Μύλο», για να μη θυμίζει σε τίποτα έναν δημόσιο χώρο (που μετατρέπεται σε ιδιωτικό); Και τι έγινε που οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μία βόλτα τα Χριστούγεννα στο πάρκο, αν δεν τ’ «ακουμπήσουν» ως «πελάτες» υπαίθριων εμπορικών «Μύλων»; Τίποτα δεν έγινε. Οι μπίζνες και τα κέρδη να ‘ναι καλά! Αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία τους…

Δήμος που λειτουργεί ως ανταγωνιζόμενη επιχειρηματική δομή, ως γραφείο κονδυλίων – λόμπι επιχειρηματικών συμφερόντων, ο οποίος στηρίζεται στην ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων (που μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ ή ιδιωτικοποιούνται), σε συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στη φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της εξυπηρέτησης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Δήμος υλοποιητής όλων των στρατηγικών αναδιαρθρώσεων του επιτελικού κράτους (προγραμμάτων εργασίας με ημερομηνία λήξης «κοινωφελής εργασία», επιχειρηματικά ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας κ.α.).

Κάπου ο Μύλος των Ξωτικών όμως κινδυνεύει να μετατραπεί σε Εφιάλτη των Χριστουγέννων…

Μιλάμε ανοιχτά κι υπεύθυνα και καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων, συνδικάτο, συλλογικότητα, δημοτική και περιφερειακή παράταξη, πολιτική οργάνωση, μετωπικό σχήμα, συνδικαλιστική παράταξη, κάθε πολίτη της πόλης, να πάρει δημόσια θέση και να απαιτήσει τη μη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών.

Δε θα παίξουμε με την υγεία του λαού της περιοχής και των επισκεπτών της. Δεν προτάσσουμε το κέρδος από τις ανθρώπινες ζωές, τη στιγμή ειδικά που κάθε βδομάδα μετράμε σε σταθερή βάση πάνω από 500 κρούσματα κατά μέσο όρο στον Νομό μας, και οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν τους κινδύνους.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Τρικάλων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης