Μύνημα του Δ. Παπαστεργίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού Reviewed by Momizat on . Σε προσωπικό τόνο το μήνυμα του Δημάρχου Τρικκαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού, η οποία τιμάται το Σάββατο 21 Μαρτίου. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλεί όλ Σε προσωπικό τόνο το μήνυμα του Δημάρχου Τρικκαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού, η οποία τιμάται το Σάββατο 21 Μαρτίου. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλεί όλ Rating: 0

Μύνημα του Δ. Παπαστεργίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Papastergiou

Σε προσωπικό τόνο το μήνυμα του Δημάρχου Τρικκαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού, η οποία τιμάται το Σάββατο 21 Μαρτίου. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλεί όλους μας, να αρχίσουμε να αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε, δρούμε, συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητά μας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Δεν συνηθίζω να γράφω μηνύματα για τις Παγκόσμιες Ημέρες. Είναι συνήθως μια συνήθεια για να κρύψουμε τα όσα δεν έχουμε κάνει και να ζητήσουμε με ευχές, να λυθούν προβλήματα.
Ειδικά όμως για τη σημερινή ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, χρειάζεται να μιλήσουμε. Όχι με μηνύματα, όχι με ευχολόγια, όχι με υποσχέσεις.
Ας μιλήσουμε με τις πράξεις μας
Ας σταματήσουμε να σταθμεύουμε σε διαβάσεις για Ατομα με Αναπηρία
Ας σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε οποιονδήποτε έχει άλλο χρώμα δέρματος
Ας σταματήσουμε να διαμορφώνουμε συνθήκες εκφοβισμού, βίας, υπεροχής, ψευτομαγκιάς.
Ας σταματήσουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ανώτερο, ειδικά όταν κάνει τα πάντα για να αποδείξει το αντίθετο.
Ο ρατσισμός και οι διάφορες μορφές του, η μη αποδοχή του «άλλου», του διαφορετικού, του «ξένου», δείχνει συνήθως ότι εμείς είμαστε ανέτοιμοι να τους δεχθούμε.
Δεν θα καταφύγω σε πολιτικές ή σε ψυχολογικές αναλύσεις.
Θα υπενθυμίσω, απλώς, ότι η σημερινή μέρα είναι μια αφορμή, για να ξαναγίνουμε όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι Άνθρωποι.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια εκστρατεία που δεν θα της δώσουμε ένα όνομα, που δεν θα ανακοινωθεί μετά βαΐων και κλάδων. Αλλά θα είναι ουσιαστική και θα ξεκινά από τον σεβασμό στον κάθε Άνθρωπο, από έναν Άνθρωπο σαν κι εμάς.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ»

Αφήστε το σχόλιο σας