Μ. Γαβαλά: Τι σημαίνει η ψήφος στο ΚΚΕ, για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων Reviewed by Momizat on . Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η  Τομεακή Επιτροπή της πόλης των Τρικάλων του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, της Μαρίας Γαβαλά, υποψήφιας Ευρωβουλ Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η  Τομεακή Επιτροπή της πόλης των Τρικάλων του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, της Μαρίας Γαβαλά, υποψήφιας Ευρωβουλ Rating: 0

Μ. Γαβαλά: Τι σημαίνει η ψήφος στο ΚΚΕ, για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων

Μ. Γαβαλά: Τι σημαίνει η ψήφος στο ΚΚΕ, για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η  Τομεακή Επιτροπή της πόλης των Τρικάλων του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, της Μαρίας Γαβαλά, υποψήφιας Ευρωβουλευτή του Κόμματος

Η συνέντευξη τύπου είχε ως θέμα την παρουσίαση των εκτιμήσεων του ΚΚΕ  για τις  επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.  Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν : η Βάσω Μπακάση  υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, η Ειρήνη Πετράκη,  υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος & η Βασιλική Τσιτσιά , υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων με τους συνδυασμούς της  Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κατά την παρουσίαη του θέματος  η Μαρία Γαβαλά τόνισε τα εξής:

«Καλούμε τις γυναίκες και τις οικογένειες τους που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, να βγάλουν συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τα κόμματα των αντιπάλων τους, ψηφίζοντας με βάση τα δικά τους, ταξικά συμφέροντα. Τους καλούμε αποφασιστικά να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια  του ΚΚΕ, τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, στις τριπλές εκλογές της 18 και 25 Μάη.

Η ζωή δικαίωσε το ΚΚΕ, διέψευσε οικτρά τους κήρυκες της υποταγής στη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Σήμερα τα πράγματα είναι πιο καθαρά, οι γυναίκες γνωρίζουν από πικρή πείρα πια, ότι όλα τα προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και αξιοποίησης των γυναικών σε κοινωνικούς τομείς, είναι προγράμματα που  χρησιμοποιήθηκαν γυναίκες με μισθούς κυριολεκτικά δουλεμπορικούς, για να υποκαταστήσουν την ευθύνη του κράτους, στη φροντίδα της οικογένειας, στη φροντίδα των παιδιών και στη φροντίδα των ηλικιωμένων. Και αυτή η κουτσουρεμένη βέβαια προσωρινή απασχόληση είναι συχνά για τις εργαζόμενες γυναίκες προθάλαμος για τη μακροχρόνια ανεργία.

Σήμερα, μπορούν να έχουν απάντηση γιατί η  ΕΕ, δεν μπορεί να αλλάξει από μέσα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ, ότι τη μακιγιάρουν, προσπαθώντας να προλάβουν λαϊκές αντιδράσεις, αλλά οι 26 εκ. ανέργων, το  60% στη νεολαία,  δείχνει το χαρακτήρα της. Γνωρίζουν ότι η ανεργία, η μερική και η προσωρινή απασχόληση είναι μονόδρομος μόνο για το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Τις καλούμε να αντιπαλέψουν τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης». Δεν είναι προς όφελός τους, παρά κίνητρα  στους εργοδότες για να προσλάβουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, όπως μακροχρόνια ανέργους, άνεργες γυναίκες, μητέρες και νέους, αφού οι εργοδότες επιδοτούνται για το μισθό, τις ασφαλιστικές εισφορές ή τους παρέχονται φορολογικές ελαφρύνσεις.  Με αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατρέπουν και τη νεολαία σε «καύσιμο» για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Με πείσμα να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να είναι ισχυρή η δική τους φωνή, να γυρίσουν την πλάτη σε όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους των μονοπωλίων, με όποια προβιά κι αν παρουσιάζονται, του αριστερού, του πατριώτη, του ανεξάρτητου.

Με ψήφο στο ΚΚΕ έμπρακτα απαντάνε  στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ότι «η συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις για ειρήνη, ευημερία, και σταθερότητα» , έμπρακτα απορρίπτουν την ΕΕ που κάνει και πολέμους για τα κέρδη όπως τώρα στην Ουκρανία.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ απορρίπτουν την υποκριτική ευαισθησία της ΕΕ και των κομμάτων της, που δήθεν κόπτεται για τη βία κατά των γυναικών. Η γενικόλογη καταδίκη,  οι ανέξοδες υποσχέσεις για την εξάλειψή του φαινομένου, είναι εύκολες. Όμως η βία είναι φαινόμενο με συγκεκριμένες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αιτίες. Στο έδαφος, δηλαδή, της εκμετάλλευσης και των αντίστοιχων αξιών που υψώνονται πάνω σε αυτό, στα πρότυπα του ανταγωνισμού, της καταπίεσης, της επιβολής του ισχυρότερου. Μάλιστα η ΕΕ κοστολογεί σε 228 δισεκατομμύρια ετησίως, τα χρήματα που δίνει για τον περιορισμό της. Κατά συνέπεια, κανέναν δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι το φαινόμενο όχι μόνο δε μετριάστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων αλλά σήμερα καταγράφεται οξυμένο, αφού το έδαφος πάνω στο οποίο δημιουργείται παραμένει πρόσφορο.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού, εκεί, μαζί με την τάξη τους είναι και η θέση των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για την οργάνωση της οικονομίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, με το λαό στην εξουσία, σε αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγράφοντας μονομερώς το χρέος, παίρνοντας πίσω τον πλούτο που ο ίδιος έχει παράξει. Σε τέτοιες συνθηκες θα λυθεί οριστικά και το γυναικείο ζήτημα.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας