"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.8 C
Trikala

Μ. Ταμήλος: Να εγκατασταθεί αργότερα ο μετρητικός εξοπλισμός στις γεωτρήσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με παρέμβασή του, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών & Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος μαζί με ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. ζήτησε τον εγκατάσταση σε βάθος 6 μηνών του μετρητικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις των αγροτών προκειμένου να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος σ’ αυτούς για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα εγκατάστασής του.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.
Καρασμάνη
Θέμα : Έναρξη μετρητικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της χώρας μας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καλούνται να δηλώσουν την έναρξη μετρητικού εξοπλισμού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν κυρώσεις, ακόμα και ανάκληση της άδειας λειτουργίας της γεώτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αγρότες, οι οποίοι κλήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις γεωτρήσεις, υπέστησαν αφενός τεράστια ταλαιπωρία εξαιτίας του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού συστήματος που επικρατεί στη χώρα μας , αφετέρου δαπάνησαν μεγάλα ποσά για να εκδώσουν τις συγκεκριμένες άδειες.
Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τα εισοδήματα των συμπολιτών μας και δη των αγροτών, υποβαθμίζοντας σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο και με τη φετινή χρονιά να χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά καταστροφική για τις καλλιέργειές τους, το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για  την τοποθέτηση του μετρητικού εξοπλισμού είναι αρκετά υψηλό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν δύνανται να ανταποκριθούν.  Όπως και εσείς γνωρίζετε, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάταξη και ανάταση της εθνικής μας οικονομίας και γι΄ αυτό το λόγο η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την αγροτική παραγωγή και τον Έλληνα παραγωγό που μετά βίας ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να δοθεί  παράταση για την τοποθέτηση του απαιτούμενου μετρητικού εξοπλισμού  μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου των έξι μηνών από την έκδοση της άδειας λειτουργίας της γεώτρησης, ώστε να διευκολυνθούν
κατά το δυνατόν οι αγρότες της χώρας μας και να μην υποστούν τις  κυρώσεις που ορίζονται στο Ν.3199;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης