Μ. Ταμήλος: Πιάσαμε στεριά, μπορούμε πλέον να περπατήσουμε Reviewed by Momizat on . Η ομιλία του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο  Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ Αγαπητοί συνάδελφοι Πριν δύο χρόνια η χώρα μας έζησε μία περίοδο μεγάλης Η ομιλία του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο  Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ Αγαπητοί συνάδελφοι Πριν δύο χρόνια η χώρα μας έζησε μία περίοδο μεγάλης Rating: 0

Μ. Ταμήλος: Πιάσαμε στεριά, μπορούμε πλέον να περπατήσουμε

Μ. Ταμήλος: Πιάσαμε στεριά, μπορούμε πλέον να περπατήσουμε

Η ομιλία του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ για το Μεσοπρόθεσμο 

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πριν δύο χρόνια η χώρα μας έζησε μία περίοδο μεγάλης κρίσης και πολιτικής έντασης, με δύο διαδοχικές εκλογές  που οδήγησαν σε πολιτική αστάθεια , διότι για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση το πρώτο κόμμα δεν διέθετε απόλυτη αυτοδυναμία για να σχηματίσει Κυβέρνηση.

Θυμάμαι έντονα τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις που έγιναν μπροστά στα μάτια όχι μόνον της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και όλης της παγκόσμιας κοινότητας, που με έκδηλη αγωνία ανέμεναν την επίτευξη της διακομματικής συμφωνίας για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

Η Κυβέρνηση που σχηματίσθηκε με την στήριξη των τριών κομμάτων, ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο που εν πολλοίς εθεωρείτο καταδικασμένο να αποτύχει.

Οι περισσότεροι ξένοι εταίροι και μη , αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πίστευαν ότι μπορεί να σωθεί το «Ελληνικό σκάφος» και προέβλεπαν ότι «θα πέσει στα βράχια» και θα βουλιάξει στην τρικυμισμένη θάλασσα των χρεών και των προβλημάτων που είχε σωρεύσει το «Πρώτο Μνημόνιο» .

Ποιος δεν θυμάται τις προβλέψεις διεθνών οικονομικών φορέων, προσωπικοτήτων αλλά και έγκυρων κύκλων της Αμερικής και της Ευρώπης που στοιχημάτιζαν στην χρεοκοπία της Ελλάδος και την αναγκαστική έξοδο από το Ευρώ;

Ούτε 10% πιθανότητα δεν έδιναν για την σωτηρία της χώρας μας !

Κάθε μέρα και μία δοκιμασία για τον καθένα από εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Περάσαμε όλοι δύσκολες στιγμές «αναγκασμένοι να διέλθουμε ανάμεσα από την Σκύλλα και την Χάρυβδη, σε μία σύγχρονη Οδύσσεια του ελληνικού λαού αναζητώντας την Ιθάκη»

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η κατάσταση έχει καμία σχέση με τον Μάιο του 2012;

Με την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας και προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση πέτυχε το μεγαλύτερο σύγχρονο οικονομικό Θαύμα – φυσικά με τις θυσίες του ελληνικού λαού – να αντιστρέψει την οικονομία και σήμερα να καταγράφουμε θετικά οικονομικά μεγέθη.

Όλοι πλέον είμαστε σίγουροι ότι «πιάσαμε στεριά» και μπορούμε να περπατήσουμε σταθερά μπροστά , ίσως και να τρέξουμε.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε.

Θα συνεχίσουμε τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στο Κράτος, στην κοινωνία εν γένει «κλείνοντας τα αυτιά στις Σειρήνες»   η αποκαμωμένοι από την προσπάθεια θα «κολλήσουμε στο τέλμα της αβεβαιότητας και της αναποφασιστικότητας»;

 

Στο σημείο αυτό δεν βοηθά καθόλου η Αντιπολίτευση.

Ελάχιστοι έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν την θετική εξέλιξη και να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις.
Να υποδείξουν εναλλακτικές επιλογές σε διάφορα θέματα , να επισημάνουν κάτι που διέφυγε της προσοχής…

Υπάρχει και ένα τμήμα που λέει ότι δεν «πιάσαμε την σωστή στεριά, δεν βρήκαμε την Ιθάκη!», πρέπει να ξαναμπούμε στην θάλασσα των προβληματισμών, σε νέες περιπέτειες, για να πάμε σε άλλη γη,  αριστερά…. στο νησί της ΟΥΤΟΠΙΑΣ !

Που όμως δεν ξέρει κανείς που είναι !

Ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ .

Ε λοιπόν ΟΧΙ κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα μας παρασύρετε σε ένα δρόμο που δεν τον γνωρίζει κανείς που βγάζει.

Δεν έχουμε ανάγκη από αβεβαιότητες και ουτοπίες αλλά από σταθερή καθοδήγηση στον δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην Ατομική μας ΙΘΑΚΗ.

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει την ανάγκη να ξαναφτιάξει την ζωή του όσο πιο γρήγορα γίνεται και θέλει την σταθερή πολιτική καθοδήγηση που θα του δείξει τον δρόμο.

Εμείς με αυτό το αισιόδοξο αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμα χαράζουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και όλοι οι πολίτες .

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι , ουσιαστικά το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής είναι ο «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ» της πορείας για την επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Οι προβλέψεις αποτελούν στόχους για υλοποίηση.

Ναι , είναι φιλόδοξοι και πρέπει να είναι για να συνεγείρουν τις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας.

Έχουμε την δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας και

εδώ μέσα σε αυτή την αίθουσα, θα κάνουμε τις όποιες διορθώσεις χρειασθούν μέχρι το 2018.

Αφήστε το σχόλιο σας