"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Νάνι-νάνι του πασά μου στην Πύλη….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όταν κάποιοι το συζητούσαν, το έγραφαν, το κοινοποιούσαν το θέμα της βιωσιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου του Περτουλίου και ζητούσαν απαντήσεις, οι ιθύνοντες πετούσαν χαρταετό.

Και μάλιστα όχι μόνο ζητούσαν από το δήμο Πύλης απαντήσεις υπεύθυνα για τη στατική επάρκεια συγκεκριμένων πυλώνων του αναβατήρα (lift) του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά πρότειναν και λύσεις με συγκεκριμένο πρόγραμμα που έτρεχε από το υπουργείο τουρισμού, άμεσα χρηματοδοτούμενο, , ώστε να γίνει ανάπλαση όλου του χιονοδρομικού κέντρου καθώς και του σαλέ με επιδότηση που θα άγγιζε το 100% μέσα από δημόσιες επενδύσεις.

Όλα κοινοποιημένα επίσημα και ενυπόγραφα.

Δυστυχώς όταν κάποιοι δεν είναι σε θέση ή δεν έχουν τις γνώσεις να εκτιμήσουν ευκαιρίες, το αποτέλεσμα είναι αυτό και μόνο…κλείνει ότι υπάρχει, ότι έχει φτιαχτεί…

Άδικο, αλλά αυτό συμβαίνει και εδώ τώρα… Σας παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο που είχε δημοσιευτεί  και στην ΤΡΙΚΚΗ PRESS.

Γ.Β.

Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και Δήμος Πύλης: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε συνεχώς στον ηλεκτρονικό τύπο διάφορα θέματα που έχουν να κάνουνε με την ορθολογική διαχείριση του δήμου, καθώς και των επιχειρήσεων αυτού. Μία από αυτές είναι το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σωστή βάση, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες το πρόβλημα που υπάρχει στο δήμο μας.

Μητρονάτσιος Περικλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Μετά τις καταστροφές που υπέστη ο δήμος Πύλης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και εν μέσω εκλογών, ο δήμαρχος Πύλης διατυμπανούσε παντού για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία, καθώς και των ζημιών στις υποδομές του Δήμου. Όπως φάνηκε όμως, το μόνο που πίεζε τότε ο δήμαρχος στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους εκλεγμένους βουλευτές ήταν η προσωπική του σωτηρία και όχι η σωτηρία του δήμου, όπως και αποδείχθηκε στην πορεία, μιας και ο δήμος μας από ότι φαίνεται, ΔΕΝ παίρνει ούτε ένα ευρώ και ΔΕΝ χαρακτηρίζεται ούτε καν πληγέντας! Έτσι, μετά τις εκλογές πολύ πρόχειρα και χωρίς καμία μελέτη ακούσαμε το δήμαρχο μας να ζητά περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση ζημιών, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για 1,5 εκατομμύριο ευρώ, και εν τέλει καταλήγουμε να μην λαμβάνουμε τίποτα.

Φτάνοντας στην καρδιά του χειμώνα και ενώ ο νομός Τρικάλων είναι έτοιμος να υποδεχθεί το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στην Ελλάδα, γεννάται θέμα βιωσιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου.

Ήδη το 2019 με έγγραφό μου, ζητάω από το δήμο Πύλης να μου δώσει και να απαντήσει υπεύθυνα για τη στατική επάρκεια συγκεκριμένων πυλώνων του αναβατήρα(lift) του χιονοδρομικού κέντρου. Φυσικά τότε, χωρίς καμία υπεύθυνη απάντηση, είπαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τώρα, μετά τη θεομηνία, ακούμε -δια στόματος του προέδρου της μονομετοχικής- ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο χιονοδρομικό κέντρο και ότι απαιτούνται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση του και την ομαλή λειτουργία του. Όλα αυτά βέβαια, χωρίς καμία μελέτη από κάποιον ειδικό ή από τις τεχνικές υπηρεσίες. Προσωπικά όλο το καλοκαίρι σε δημοτικά συμβούλια ασχολήθηκα αρκετές φορές με το χιονοδρομικό κέντρο και τόνισα ότι επίκεινται προγράμματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Αυτή τη στιγμή τρέχει πρόγραμμα από το υπουργείο τουρισμού, άμεσα χρηματοδοτούμενο, με το οποίο μπορούμε να αναπλάσουμε όλο το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και το σαλέ με επιδότηση που θα αγγίξει το 100% μέσα από δημόσιες επενδύσεις. Σας παραθέτω το πρόγραμμα προκειμένου όλοι να μπορέσετε να καταλάβετε το ποσό ανίκανη είναι η δημοτική αρχή να διαχειριστεί σοβαρά τα πράγματα και τις καταστάσεις που τους παρουσιάζονται.

Βέβαια αν ήταν κανένα πρόγραμμα που θα αφορούσε τις προσωπικές τους επιχειρήσεις ή τίποτα αποζημιώσεις για πνιγμένα ζώα από τη θεομηνία, θα ήταν οι πρώτοι που θα τα χαν πάρει.

Σας επισυνάπτω λοιπόν την προκήρυξη που αφορά το χιονοδρομικό κέντρο και που εμείς τη χάνουμε, https://tourism.development.mintour.gov.gr/  όπως φυσικά έχουμε χάσει δεκάδες προγράμματα(!) και θα συνεχίσουμε να χάνουμε ευκαιρίες, όσο διαχειρίζονται το δήμο άτομα που κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ΜΗ ικανά.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντα, μα πάντα επαληθεύομαι…
    Τζάμπα τα γράψατε όλα αυτά παίδες. Ο καλός κύριος με το μπλε κοστούμι και τη γραβάτα, που σας ανέφερα σε σχετική ανάρτηση, βρέθηκε και δίνει 400.000 ευρώ (ακριβώς μία βαλίτσα λεφτά) για τη λειτουργία του. Μάλιστα ο πυλώνας, που τάχα μου γέρνει, ήρθε στα ίσια του από τον …αέρα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο ετοιμάστε τα σχετικά.
    Τελικά, όλοι είστε κακεντρεχείς, σε ποιον ομοιάσατε;

  2. TΡΙΚΚΗ Press και Γ.Β. γιατί τα γράφετε τόσο αναλυτικά; Με τόσες αποδείξεις; Βλέπετε ή ακούτε κάποιους να ζητάνε έστω μια συγνώμη; Να κάνουν μια δήλωση και να λένε το οτιδήποτε; Κανείς μέχρι τώρα.
    Μην το ψάχνετε, εκλογές αν ξαναγινόντουσαν τώρα, το πιθανότερο να έπαιρναν ποσοστό όχι 53τακατο, αλλά 63τακατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης