Νέα αναγνώριση για τη “μέθοδο ΤΡΙΚΚΗ” Reviewed by Momizat on . Στα πλαίσια του Π.Ο.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22,23 & 24 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Τζατζάκης παρουσίασε την γνωστή "ΜΕΘΟΔΟ ΤΡΙΚΚΗ" , αποσπώντας ιδι Στα πλαίσια του Π.Ο.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22,23 & 24 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Τζατζάκης παρουσίασε την γνωστή "ΜΕΘΟΔΟ ΤΡΙΚΚΗ" , αποσπώντας ιδι Rating: 0

Νέα αναγνώριση για τη “μέθοδο ΤΡΙΚΚΗ”

Νέα αναγνώριση για τη “μέθοδο ΤΡΙΚΚΗ”

Στα πλαίσια του Π.Ο.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22,23 & 24 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Τζατζάκης παρουσίασε την γνωστή “ΜΕΘΟΔΟ ΤΡΙΚΚΗ” , αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια τόσο από το ακροατήριο, όσο και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κο Κατσίκη.

Η “ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΡΙΚΚΗ” είναι μια παγκόσμια καινοτομία στο χώρο της ορθοδοντικής, που αφορά στην αντιμετώπιση ενός αρκετά συχνού ευρήματος στην πρόωρη μεικτή ή μεικτή οδοντοφυΐα, του συνωστισμού των κάτω προσθίων. Για την αντιμετώπιση του συνωστισμού των κάτω προσθίων, εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία μια συσκευή δημιουργίας χώρου (προληπτική ορθοδοντική μηχανοθεραπεία) και αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος ανάταξης (διόρθωσης) του συνωστισμού χωρίς άλλες μόνιμες συσκευές (σιδεράκια).

Η «γλωσσική συσκευή» ονομάζεται ΤRΙΚΚΙ” (TRIKKI LINGUAL APPLIANCE) και η νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση του συνωστισμού «μέθοδος Τρίκκη». Η διάρκεια της ενεργού φάσης θεραπείας είναι 4-12 μήνες με επισκέψεις ανά τρεις εβδομάδες και η φάση συγκράτησης ολοκληρώνεται με την ανατολή των μόνιμων δοντιών, με επισκέψεις ανα τρίμηνο.

Η μέθοδος θεραπείας αυτή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορθοδοντικών (journal of the world federation of orthodontists) στο τεύχος Μαρτίου 2013, από τον ορθοδοντικό Βασίλη Τζατζάκη και την δικιά μας ειδικευόμενη ορθοδοντικό Ευαγγελία (Βελουδένια) Σακελλαρίου. Η συγκεκριμένη εργασία θα ανοίξει το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή