"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Νέα βράβευση για το Φαρκαδόνιο μαθητή Αριστοτέλη Κούτσικο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Φαρκαδόνιος μαθητής Αριστοτέλης Κούτσικος συνεχίζει να κατακτά την κορυφή, συμμετέχοντας σε πανελληνίους μαθητικούς διαγωνισμούς.

Μετά την περσινή αξιόλογη πορεία, σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και λογοτεχνίας, ο 16χρονος μαθητής συνεχίζει ακάθεκτα το δρόμο των επιτυχιών, κάνοντας τους γονείς, τους καθηγητές, τους συμμαθητές και ευρύτερα τους Φαρκαδόνιους υπερήφανους.

Την περσινή χρονιά ο μαθητής της Γ΄ γυμνασίου Φαρκαδόνας, σήμερα μαθητής της Α΄ γενικού λυκείου συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Ο διαγωνισμός αφορούσε τη σύνταξη ενός διηγήματος από μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Τα τρία καλύτερα διηγήματα κατηγορίας γυμνασίου, και τα αντίστοιχα λυκείου θα βραβευόταν από «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Ο 16χρονος μαθητής συμμετείχε με το διήγημα «Πρόσεχε τι πετάς, είναι η καρδιά μου», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα τρία πρώτα βραβεία, σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα τη διευθύντρια του γυμνασίου Φαρκαδόνας κα Μαίρη Τρίκα, καθώς επίσης και το Σύλλογο Διδασκόντων που συγχαίρουν θερμά τον μαθητή για τη νέα επιτυχία.

Σημειωτέον ότι ο θεσμός του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού καθιερώθηκε το 2000, με απόφαση της Προέδρου της Βιβλιοθήκης «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ», Μαριλένας Λασκαρίδου και αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων συγκεκριμένων νομαρχιών.  Ακολούθως, σε ειδική συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, αποφασίστηκε ομόφωνα ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός να γίνει πανελλήνιος.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει  το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα σε ειδική τελετή στις 4 Δεκεμβρίου.

krinitrikalon.gr

 

?

Ο Φαρκαδόνιος μαθητής Αριστοτέλης Κούτσικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης