Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες Reviewed by Momizat on . Η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στο κάλεσμα του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους» με σύνθημα «παιδεία για όλους» και σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδι Η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στο κάλεσμα του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους» με σύνθημα «παιδεία για όλους» και σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδι Rating: 0

Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στο κάλεσμα του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους» με σύνθημα «παιδεία για όλους» και σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που έχουν ανάγκη, έφερε μεγάλη συγκίνηση και ευφορία.

Η διάθεση των σχολικών ειδών που συγκεντρώσαμε με τη βοήθειά σας, σχεδόν ολοκληρώθηκε μέσω των διευθυντών και δασκάλων των Δημοτικών σχολείων της πόλης και μερικών της περιφέρειας.

Έχουν διατεθεί – μέχρι σήμερα – 140 ατομικές συσκευασίες που περιείχαν τετράδια, μολύβια, είδη ζωγραφικής κ.ά. και αρκετές σχολικές τσάντες.

diktyo1Προχωράμε στην επόμενη δράση μας για παρέμβαση στη διαδικασία διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης «χωρίς μεσάζοντες», διαθέτοντας:

Ελαιόλαδο, ανωτέρας κατηγορίας «εξαιρετικό παρθένο» (από ομάδα παραγωγών από Φίλια και Λουτρό Μεσσηνίας), οξύτητας 0,1- 0,3%, σε συσκευασίες των  5 λίτρων, με τελική τιμή 3,1 ευρώ ανά λίτρο (15,5 ευρώ/5 λίτρα),

Αλεύρι, (από αλευρόμυλο περιοχής Τρικάλων):

– άσπρο για όλες τις χρήσεις, σε συσκευασίες 10 και 25 κιλών στην τιμή 6 € και 14 € αντίστοιχα,

– κίτρινο, σε συσκευασίες 10 κιλών, στην τιμή 6 € / συσκευασία, και

Απορρυπαντικά (από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.)

– υγρό γενικού καθαρισμού, (συσκευασίας 1 λίτρου, στην τιμή 1,2 €/lt),

– υγρό πλυντηρίου ρούχων, (συσκευασίας 1 λίτρου, στην τιμή 1,2 €/lt),

– σκόνη πλυντηρίου, (συσκευασίας 0,5 Kg, στην τιμή 3,3 €/συσκ.),

– υγρό τζαμιών (συσκευασίας 1 λίτρου, στην τιμή 1,5 €/lt).

Το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ μετά το κλείσιμο από τους εργοδότες και την επαναλειτουργία του από τους εργαζόμενους, αποτελεί ένα πρώτο εγχείρημα εργατικού ελέγχου και αυτοδιαχείρισης για επιβίωση με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.

Τα κριτήρια επιλογής για την προμήθεια των προϊόντων είναι:

1. Διάθεση προϊόντων ανωτέρας ποιότητας, πιστοποιημένα και τυποποιημένα.

2. Προμήθεια απ’ ευθείας από παραγωγούς ή παραγωγικές συλλογικότητες χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.

3. Εναλλαγή στους προμηθευτές ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίσουν τις σχετικές με τα αγαθά επιχειρήσεις.

Εκτός από την ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών ιδιαίτερη σημασία για μας έχει και η σωστή οργάνωση των δράσεών μας, ώστε οι πολίτες που μας εμπιστεύονται να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά και με απλό τρόπο.

Για τον παραπάνω λόγο και για καλύτερο προγραμματισμό με τους παραγωγούς, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να δηλώσουν εκ των προτέρων τα είδη και τις ποσότητες που επιθυμούν.

Για παραγγελίες επικοινωνείστε:

ηλεκτρονικά, στέλνοντας email στη διεύθυνση: xorismesazontestrikala1@gmail.com

ή τηλεφωνικά, στους αριθμούς: 24310 76836, 24310 31364, 6983884907(what’s up), 6974795361(cosmote), 6934042055(wind)

Η διάθεση θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, και ώρα 11,00 π.μ. μέχρι 1.00 το μεσημέρι, στον χώρο του 6ου ΚΑΠΗ Τρικάλων (απέναντι από Α’ Νεκροταφείο).

Εάν υπάρξουν πλεονάζουσες ποσότητες θα διανεμηθούν σε πολίτες εκτός παραγγελιών από 1:00 μ.μ. έως 2:00 μ.μ.

Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν για άλλη μια φορά την προσπάθειά μας, ώστε να αποτελέσει κίνητρο να συνεχίσουμε δυναμικότερα, οργανώνοντας διάθεση προϊόντων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή