Νέα δράση αλληλεγγύης στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . «Παιδεία για όλους» Το δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους», που αρκετοί συμπολίτες μας έχουν γνωρίσει από τις δράσεις με τα προϊόντα ‘χωρίς μεσάζοντες’ συμμετέχει στη «Παιδεία για όλους» Το δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους», που αρκετοί συμπολίτες μας έχουν γνωρίσει από τις δράσεις με τα προϊόντα ‘χωρίς μεσάζοντες’ συμμετέχει στη Rating: 0

Νέα δράση αλληλεγγύης στα Τρίκαλα

Νέα δράση αλληλεγγύης στα Τρίκαλα

«Παιδεία για όλους»

Το δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους», που αρκετοί συμπολίτες μας έχουν γνωρίσει από τις δράσεις με τα προϊόντα ‘χωρίς μεσάζοντες’ συμμετέχει στην καμπάνια με σύνθημα «παιδεία για όλους» και σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Οι λόγοι είναι προφανείς:

  • βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς,
  • οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και
  • πολλές οικογένειες όχι απλώς δυσκολεύονται αλλά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε σχολικά είδη, όταν δεν μπορούν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Ως δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους» οργανώνουμε πρακτικά βήματα, που από τη μια στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης και από την άλλη αποτελούν πράξεις σύνδεσης των διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας που βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει υπάρχοντες θεσμούς και να δώσει λύση στο οξυμμένα προβλήματα της επιβίωσης και της παιδείας, συμβολίζει όμως την πίστη μας στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε.

Καλούμε, λοιπόν, όσους αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν ενεργά, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, τσάντες κ.λπ.) που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, όταν είναι δυνατόν, ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μήνυμα αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συσφίγγοντας έτσι τις σχέσεις μας μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας και οργανώνοντας τη συλλογική αντιμετώπισή τους.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνει:

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου

10 πρωί – 1 μεσημέρι

στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού (ΤΖΑΚΣΟΝ)

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των σχολείων.

  Δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους»

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή