"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση απαγωγής των δύο μαθητών στην Κύπρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ανοικτή ακρόαση και όχι κεκλεισμένων των θυρών, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την υπόθεση απαγωγής δύο ανηλίκων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την κατηγορία της απαγωγής ανηλίκων και της παραπλάνησής τους, ωστόσο αρνήθηκε την κατηγορία της χορήγησης φαρμάκων και της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης.

Η υποθεση είχε συγκλονίσει την Κύπρο στις 25 Σεπτεμβρίου όταν ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου είχε απαγάγει δύο 11χρονους μαθητές.

H δημοσια κατήγορος Έλλη Παπαγαπίου ζήτησε πριν από την έναρξη της δίκης από τα ΜΜΕ να σεβαστούν το απόρρητο όσον αφορά την ταυτότητα των δύο μαθητών.

Ακολούθως η κ. Παπαγαπίου απήγγειλε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα που διέπραξε ο κατηγορούμενος εναντίον των δύο μαθητών.

Στις δύο πρώτες κατηγορίες που αφορούν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης – για τον κάθε ένα από τους δύο μαθητές, η κ. Παπαγαπίου εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στην Οδό Τυρνάβου στην Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη που ήταν ικανή να τον ναρκώσει. Ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά στις δύο κατηγορίες.

Οσον αφορά τις δύο άλλες κατηγορίες που αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό – για τον κάθε ένα από τους μαθητές, η κ. Παπαγαπίου εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Ο κατηγορούμενος απάντησε καταφατικά στις συγκεκριμένες κατηγορίες και το δικαστήριο όρισε τις ημερομηνίες 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2019 για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις δύο κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε.

Κατά την εμφάνιση του ο κατηγορούμενος συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στη δικαστική αίθουσα εμφανίστηκε αγχωμένος και νευρικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης