Νέα, εξαίρετη ποιητική συλλογή της τρικαλινής Ελένης Αλεξίου Reviewed by Momizat on . Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η καινούρια συλλογή ποιημάτων της Ελένης Αλεξίου. Τα «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» είναι η δεύτερη συλλογή της Τρικαλινής ποιήτρι Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η καινούρια συλλογή ποιημάτων της Ελένης Αλεξίου. Τα «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» είναι η δεύτερη συλλογή της Τρικαλινής ποιήτρι Rating: 0

Νέα, εξαίρετη ποιητική συλλογή της τρικαλινής Ελένης Αλεξίου

Νέα, εξαίρετη ποιητική συλλογή της τρικαλινής Ελένης Αλεξίου

ALEXIOUΠριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η καινούρια συλλογή ποιημάτων της Ελένης Αλεξίου. Τα «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» είναι η δεύτερη συλλογή της Τρικαλινής ποιήτριας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι. Η πρώτη παρουσίαση της συλλογής στο κοινό θα γίνει στα Τρίκαλα στις αρχές Μαΐου.
Η Ελένη Αλεξίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1980. Σπούδασε Φιλολογία (κατεύθυνση Κλασικών Σπουδών) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κλασική κιθάρα. Έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση (Master of Arts in Education) από το University of Bath, U.K. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού εκπόνησε τη διπλωματική εργασία «Προωθώντας την Διαπολιτισμική Συνείδηση σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα», για την οποία έλαβε διάκριση.
Δίδαξε μαθήματα σχετικά με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό στο Lifelong Learning Center του University of Bath, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στα Δημόσια ΙΕΚ Τρικάλων, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των Νομών Τρικάλων, Ξάνθης, Ροδόπης και σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Ως καθηγήτρια κιθάρας εργάστηκε στα Μουσικά Σχολεία Τρικάλων, Βόλου, Λάρισας και Καρδίτσας.
Έγραψε «Το Φλας», ποιητική συλλογή, που εκδόθηκε το 2009 από τις εκδόσεις λογείον. Ποιήματα της συλλογής διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης InterArtia 2009. «Το Φλας» συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Around the world in 80+ books” της Βιβλιοθήκης του University of Bath.
Κείμενά της έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχει σε λογοτεχνικά δρώμενα (22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών, Λάρισα 2011, CodePoetry@ ΑthensPlaython 2013, 1ο και 3ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, Λάρισα 2013 και 2015, κα) και σε συνέδρια επιστημονικού κι εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος ως εισηγήτρια.
Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Κηρήθρες και του πολιτιστικού magazino Artandcity. Συνεργάζεται με έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά (Εμβόλιμον, Κοράλλι, Μανδραγόρας, Ποιείν, Πλανόδιον, Οροπέδιο, notationes) δημοσιεύοντας ποίηση, διήγημα και κριτική.

Αφήστε το σχόλιο σας