Νέα εποχή για τη δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Εγκαινιάστηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη των Τρικάλων ένας υπερσύγχρονος πολυχώρος το Future library, με δυνατότητες άπειρες για τους νέους ανθρωπους ,για εξερεύνη Εγκαινιάστηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη των Τρικάλων ένας υπερσύγχρονος πολυχώρος το Future library, με δυνατότητες άπειρες για τους νέους ανθρωπους ,για εξερεύνη Rating: 0

Νέα εποχή για τη δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων

Νέα εποχή για τη δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων
Εγκαινιάστηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη των Τρικάλων ένας υπερσύγχρονος πολυχώρος το Future library, με δυνατότητες άπειρες για τους νέους ανθρωπους ,για εξερεύνηση των νέων τεχνολογιών. Παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων κου Λάππα, του υπεύθυνου του Δημοτικού Θεάτρου κ. Κατσιάνη και του προσωπικού της βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας, εισαγάγοντας τη βιβλιοθήκη σε μια νέα εποχή. Ο κ. Κατσιάνης δήλωσε ευχαριστημένος για την πρωτοπορία και την καινοτομία του προγράμματος που  στήριξε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τη χαρά να παραδίδει η δημοτική αρχή ένα ακόμη έργο σημαντικό για τον τόπο και τους νέους .Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό για τον κόπο κι την μεγάλη του αφοσίωση στο συγκεκριμένο έργο.
Η βιβλιοθηκονόμος κα Τζένη Ρώσσιου έκανε την ξενάγηση στους χώρους και  μίλησε για τις δυνατότητες ενός Mεdia Lab, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν παιδιά από όλη τη Θεσσαλία, καθώςη βιβλιοθήκη της πόλης επιλέχτηκε ανάμεσα από 100 βιβλιοθήκες λόγω της αυξανόμενης κίνησής της και της δουλειάς που γίνετα.  «Η ανακαίνιση της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων και οι νέες υπηρεσίες που προσφέρει σημαδοτούν μια καινούργια αρχή για τη βιβλιοθήκη και τους νέους της πόλης των Τρικάλων. Είναι μια σημαντική στιγμή την οποία η βιβλιοθήκη θέλει να μοιραστεί και σας προσκαλεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της για να γνωριστούμε και να πειραματιστούμε με τις νέες τεχνολογίες. Η βιβλιοθήκη επαναπροσδιορίζει το ρόλο της και κάνει ένα πρωτοποριακό άλμα και μπαίνει δυναμικά ανάμεσα στις πρώτες της Ελλάδας, κάτι που το κέρδισε με πολύ δουλειά με την στήριξη της τοπικής αρχής και με το πιστό κοινό της που τόσα χρόνια βρίσκεται κοντά μας και σήμερα ήρθε η ημέρα όπου βάζει τις βάσεις για να καλύψει τις ανάγκες και των μελλοντικών γενεών»
 Τι είναι
Μέσα σε ένα MEDIA Lab μπορείς να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία ενός βίντεο, να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ ή ακόμη και το δικό σου τραγούδι, να κάνεις μία κλειστή συνάντηση ή απλά να σερφάρεις στο διαδίκτυο και να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο, χαλαρώνοντας παράλληλα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Στο MEDIA Lab θα κυριαρχούν δραστηριότητες γύρω από τις τέχνες, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Στόχος του Media Lab

 (Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ)
• Να ανοίξει η βιβλιοθήκη σε δημιουργικούς ανθρώπους
• Να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ελκυστικών δράσεων
• Κοινωνική διάδραση
• Ατομική & Συλλογική συνύπαρξη
• Ψηφιακή & Αναλογική σύγκλιση
• Συμμετοχή
• Παραγωγή γνώσης
• Δημιουργία – Επικοινωνία – Έρευνα – Καινοτομία. «Οι ανησυχίες του νεαρού πληθυσμού βρίσκουν διέξοδο στη μη παραδοσιακές δραστηριότητες» Ηλικιακό φάσμα: 18-34 ετών
• Κοινωνικό background Έφηβοι / Φοιτητές / Νέοι επιχειρηματίες / Άνεργοι / Μετανάστες Είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν και ανατράφηκαν μέσα στο ψηφιακό περιβάλλον κι επομένως το γνωρίζουν σαν την παλάμη του χεριού τους Δράσεις Στόχος των δράσεων του Media Lab είναι να ικανοποιήσουν τις θετικές επιθυμίες της νεολαίας αλλά και να αξιοποιήσουν την ανάγκη για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι δράσεις θα επικαλούνται και θα τροφοδοτούν το δεσμό που νιώθουν οι νέοι με την τοπική κοινότητα και την πίστη στη δυνατότητα τους να είναι φορείς αλλαγής. Οι δράσεις θα είναι ερέθισμα για δημιουργία και αλλαγή και θα περιλαμβάνουν κάθε είδους εργαστήρια ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ με την τέχνη, την ψυχαγωγία, την επιστήμη, τα media, την ανάμειξη στα κοινά.

Αφήστε το σχόλιο σας