Νέα ερώτηση Βλαχογιάννη για καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ και προβλήματα σε εκπαιδευτικούς Reviewed by Momizat on . Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ρικάλων της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου: «Ο Ηλίας Βλαχογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα, των καθυστε Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ρικάλων της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου: «Ο Ηλίας Βλαχογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα, των καθυστε Rating: 0

Νέα ερώτηση Βλαχογιάννη για καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ και προβλήματα σε εκπαιδευτικούς

Νέα ερώτηση Βλαχογιάννη για καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ και προβλήματα σε εκπαιδευτικούς

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ρικάλων της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Ο Ηλίας Βλαχογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα, των καθυστερήσεων έκδοσης αποφάσεων των ΚΕΠΑ, και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διαδικασία πρόσληψης ως αναπληρωτών, εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, καθώς έκρινε ως «μη ικανοποιητική» την απάντηση του Υπουργού Εργασίας, σε προηγούμενη Ερώτηση.

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση, προς  τον Υπουργό ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ, με θέμα «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ»

Στην εν λόγω ΕΡΩΤΗΣΗ, ο κ. Βλαχογιάννης αναφέρεται στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, λόγω της αδυναμία των ΚΕΠΑ, να εκδώσουν έγκαιρα τα σχετικά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατά προτεραιότητα, εντασσόμενοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, είναι υποχρεωμένοι να επισυνάπτουν στις αιτήσεις τους τα πιστοποιητικά αναπηρίας. Ακόμη κι αν διαθέτουν βεβαίωση για την ημερομηνία της προγραμματισμένης εξέτασής τους στα ΚΕΠΑ, οι αιτήσεις τους για ένταξη στους ειδικούς πίνακες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, δε γίνονται δεκτές, οπότε χάνουν τη δυνατότητα πρόσληψης.

Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η  παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας, αποτελεί εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα δε νοείται αναδρομική εφαρμογή της απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας.

Τονίζει, επίσης, πως σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία και η προάσπιση του δικαιώματος τους στην απασχόληση.

Παραθέτουμε την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ.

 

Σε συνέχεια της από 17-10-13, υπ΄αρίθμ. 2824 ΕΡΩΤΗΣΗΣ προς το Υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ , και λόγω του ότι η από 15-11-2013 σχετική απάντηση κρίνεται ως μη ικανοποιητική, καταθέτω την παρούσα ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ.

Εκπαιδευτικοί με πιστοποιημένη αναπηρία, δικαιούνται να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατά προτεραιότητα, εντασσόμενοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Αρμόδια για την πιστοποίηση αναπηρίας είναι τα κατά τόπους ΚΕΠΑ, τα οποία, όμως, εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις με σημαντικές καθυστερήσεις.

Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να μη διαθέτουν εγκαίρως – όσον αφορά τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για αναγνώριση ως «ειδικές κατηγορίες» στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων – τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποίηση αναπηρίας), με αποτέλεσμα να χάνουν τη δυνατότητα πρόσληψης.

Επειδή η παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας, αποτελεί εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση καθώς στην περίπτωσή τους δε νοείται αναδρομική εφαρμογή της απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας.

Επειδή, σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία και η προάσπισή του δικαιώματος τους στην απασχόληση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της ανωτέρω κατηγορίας εκπαιδευτικών».

Μετά τιμής

 

ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

(Ν. Τρικάλων)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή