"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.3 C
Trikala

Νέα κινητοποίηση για τις πρωτοφανείς ελλείψεις στις Παθολογικές Κλινικές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γιατρών που βιώνουν τη μάχη της γενικής εφημερίας, η κατάσταση είναι αφόρητη, με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το Λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Αποφάσισαν, νέα γενική συνέλευση γιατρών την Παρασκευή 20 Γενάρη στις 13.00 και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου. Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη στήριξη στον αγώνα και τα αιτήματα των γιατρών του νοσοκομείου. 

Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση μίλησαν η Γεωργία Φίλιππα, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και επικουρική παθολόγος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, η Μαίρη Αγρογιάννη, γγ της ΕΙΝΑΠ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και μίλησε και ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μιλώντας στην κινητοποίηση η Γεωργία Φίλιππα, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα πώς θα προχωρήσουμε, τι θα κάνουμε, τι θα διεκδικήσουμε, πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, γιατί τώρα πια η ανοχή, το «ράβε ξήλωνε», τα «μπαλώματα», η υπομονή και το φιλότιμο έχει τελειώσει, το οποίο φιλότιμο έτσι κι αλλιώς δεν φθάνει.

Μιλώντας ο Γιώργος Σιδέρης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αυτές οι εστίες αντίστασης πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να έχουν νίκες. Και νίκη τώρα σημαίνει δύο πράγματα.

Ανέφερε πως πρώτον να «κόψουν τον λαιμό τους», διοικητής, ΥΠΕ, υπουργείο Υγείας και να ανοίξουν όλες τις θέσεις που πρέπει να ανοίξουν σε κάθε παθολογική κλινική και τις 51. Δεύτερον να καταργηθεί η οποιαδήποτε γραφειοκρατική διαδικασία που φθάνει στο σημείο ένας ειδικευόμενος για να προσληφθεί να περνούν 3, 5 και 6 μήνες. Αυτά τα δύο αιτήματα, πρόσθεσε, μπορούν τώρα να δώσουν μια πολύ μικρή ανάσα, για τα οποία πρέπει να παλέψουμε και να απαιτήσουμε και ταυτόχρονα να μη σταματήσουμε γιατί οι ανάγκες των ασθενών και των υγειονομικών είναι πολύ περισσότερες το 2023 απ’ το να συζητάμε πράγματα που οποιοσδήποτε είχε την πολιτική βούληση, θα τα είχε λύσει σε μια μέρα.

Στο πλευρό των γιατρών του νοσοκομείου παραβρέθηκε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για ένα σύστημα Υγείας απολύτως δωρεάν για τον λαό και όχι μια Υγεία-εμπόρευμα. Από 902.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης