"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Νέα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για το 2019-2020 ζητάει το ΔΝΤ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Ταμείο, μάλιστα, αξιώνει τα μέτρα αυτά να νομοθετηθούν άμεσα – «Θα ήταν αντιδημοκρατικό και ανέντιμο να δεσμευτούμε από τώρα» λέει ανώτατη κυβερνητική πηγή και προσθέτει: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει μέτρα για μείωση αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ ή περικοπή στις συντάξεις» – Στόχος η συμφωνία έως τα Χριστούγεννα – «Ουρά» μέτρων τον Ιανουάριο

Την εκτίμηση πως ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε και καμία άλλη, όμως, μπορεί να συνυπογράψει μέτρα 4,2 δισ. ευρώ, που παραμείνει ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το 2019-2020, εξέφρασε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ ζητά τα μέτρα να νομοθετηθούν από τώρα.

Εναλλακτικά, οι Ευρωπαίοι δανειστές αντιπρότειναν στην κυβέρνηση να περιληφθεί όρος στην «πολιτική συμφωνία» που θα συναφθεί στο Eurogroup, τον Δεκέμβριο, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, την οποία όμως η κυβέρνηση απέρριψε.

«Δεν θα μπούμε σε συζήτηση για καινούργια μέτρα που θα νομοθετήσουμε από τώρα. Θα ήταν αντιδημοκρατικό και ανέντιμο να δεσμευτούμε για μέτρα το 2019-2020, ενώ θα έχουν μεσολαβήσει και εκλογές ως τότε. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει μέτρα για μείωση αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ ή περικοπή στις συντάξεις» τόνισε χαρκατηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης