Νέα παράταση για το διδακτήριο στον Πυργετό Reviewed by Momizat on . Παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου δόθηκε στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού. Σε πρόσφατη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Θεσσαλ Παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου δόθηκε στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού. Σε πρόσφατη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Θεσσαλ Rating: 0

Νέα παράταση για το διδακτήριο στον Πυργετό

Νέα παράταση για το διδακτήριο στον Πυργετό

Παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου δόθηκε στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού. Σε πρόσφατη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε μεν δεκτό το αίτημα της αναδόχου εταιρίας, αλλά επέβαλε και ποινική ρήτρα. Και τούτο, διότι, όπως αναφέρει η Δ/νση Τεχνικών Εργων, η καθυστέρηση οφείλεται σε υπαιτιότητα της εταιρίας, «γιατί με την χορηγηθείσα παράταση μέχρι και 31/12/20013 το έργο μπορούσε να ολοκληρωθεί». Οι μόνες εργασίες που απομένουν και, σύμφωνα πάνα με τη Διεύθυνση, μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι 30 Απριλίου, είναι τα του αυλείου χώρου και οι χρωματισμοί εντός και εκτός του κτιρίου και της περίφραξης. Η δε ρήτρα επιβάλλεται, διότι έχει κατασκευαστεί το 80% του έργου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και αυτό θα συμβεί για κάθε μέρα μέχρι την περαίωσή του.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε επί Νομαρχίας Ηλία Βλαχογιάννη, καθώς η μελέτη εκπονήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με προϋπολογισμό 2.530.000 ευρώ με Φ.Π.Α. στις 08-12-09. Η δημοπράτηση έγινε στις 20/04/2010 με μέσο ποσοστό έκπτωσης 55,72%.

Το συμφωνητικό ύψους 1.159.476,52 € με Φ.Π.Α., υπογράφτηκε στις 27-07-2010 με συμβατική προθεσμία περαίωσης την 27η– 07-2012 και δόθηκε στη συνέχεια προθεσμία περαίωσης μέχρι τέλος του 2013, δηλαδή 17 περίπου μήνες μετά την αρχική προθεσμία. Η απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Χρ. Μιαλάκη έλεγε ότι για τις εργασίες ολοκλήρωσης του κτηρίου υπεύθυνος ήταν ο εργολάβος, ενώ για τις εργασίες του περιβάλλοντος χώρου, δεν είχε ευθύνη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρία αιτήθηκε παράταση εργασιών μέχρι και 31/03/2014, οπότε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων γνωμοδότησε στα μέσα Ιανουαρίου υπέρ της έγκρισης παράτασης προθεσμίας περαίωσης, ενώ στα τέλη του μήνα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας προενέκρινε την τροποποίηση (χορήγηση παράτασης προθεσμίας) της σύμβασης του έργου

Ετσι λοιπόν, το νέο διδακτήριο για τη συνοικία της πόλης θα λειτουργήσει, όπως φαίνεται, κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά.

Θανάσης Μιχαλάκης
(Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 17-2-14)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή