Νέα παρέμβαση Βλαχογιάννη για τα αγροτικά θέματα Reviewed by Momizat on . Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ και άλλοι 33 Βουλευτές της ΝΔ, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας Πρόνοιας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Αν Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ και άλλοι 33 Βουλευτές της ΝΔ, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας Πρόνοιας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Αν Rating: 0

Νέα παρέμβαση Βλαχογιάννη για τα αγροτικά θέματα

Νέα παρέμβαση Βλαχογιάννη για τα αγροτικά θέματα

Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ και άλλοι 33 Βουλευτές της ΝΔ, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας Πρόνοιας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών, με θέμα: «Προτάσεις για την φορολόγηση των αγροτών».

Στην Ερώτηση, που συνυπογράφει και ο Μ. Ταμήλος, τονίζεται πως η υλοποίηση μέσω εγκυκλίων, της νομοθετικής ρύθμισης για την φορολόγηση των αγροτών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και τους έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.

Προκειμένου, να εφαρμοστεί ένα πλαίσιο απλοποιημένης και λογικής φορολόγησης των αγροτών, και όχι η αφαίμαξη τους, που θα έχει ως συνέπεια τον οικονομικό μαρασμό της περιφέρειας και την κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας, οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν και ζητούν τα εξής:

1) Τα ημερομίσθια του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα, καθώς και των μελών της οικογενείας του, που εργάζονται στις παραπάνω εργασίες, ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ του αγρότη, διότι η προσωπική εργασία τους δεν αμείβεται.

2) Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, διότι ο αγρότης δεν είναι επιτηδευματίας, αλλά παραγωγός.

3) Οι τόκοι δανείων του αγρότη, κτηνοτρόφου, πτηνοτρόφου και αλιέα, που έχει συνάψει και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί, να υπολογίζονται στα έξοδα.

4) Να συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα, αποσβέσεις από την αγορά γης και αγορά πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού.

5) Στα έξοδα να υπολογίζονται τα έξοδα άρδευσης.

6) Τα έξοδα ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής ή του ζωικού κεφαλαίου στον ΕΛΓΑ, να συνυπολογίζονται στα έξοδα.

7) Να εκπίπτουν οι δαπάνες για ασφάλιση του αγρότη και των μελών της οικογενείας του στον ΟΓΑ.

8) Να μην υπάρχει πλαφόν εξόδων σε πετρέλαια, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και άλλα αγροεφόδια.

9) Να οριστεί χαμηλός συντελεστής 13% στην αγορά μηχανημάτων και λοιπών αγροεφοδίων.

10) Να υπολογίζεται στα έξοδα το σύνολο των λειτουργικών δαπανών.

11) Να μην συνυπολογίζονται οι ενισχύσεις στο υπό φορολόγηση εισόδημα.

12) Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, το ΙΚΑ ή άλλο ταμείο, οι οποίοι εργάζονται σε αγροτική εργασία, να μην έχουν κρατήσεις για ασφάλεια, διότι είναι ήδη ασφαλισμένοι και δεν πρέπει να πληρώνουν 2ηφορά.

13) Όταν ο αγρότης είναι κατά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ πιστωτικός, δηλαδή του οφείλει το κράτος, το ποσόν να αποδίδεται στον αγρότη και όχι να μετακυλύεται σε επόμενη χρονιά.

14) Να ρυθμιστεί το θέμα της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου.

15) Να δοθεί λύση στο πρόβλημα μετάκλησης αλλοδαπών εργατών, και το εξάμηνο εργασίας να μπορεί να «το δουλέψει» όλο τον χρόνο, τμηματικά.

16) Οι αγρότες ή οι ετεροεπαγγελματίες, με τζίρο κάτω από 15000 ευρώ, να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή 5%-6%, ή με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, διότι μέχρι 15000 τζίρο δεν εκπίπτουν οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι αγρότες ή οι ετεροεπαγγελματίες αυτοί.

(Από το πολιτικό γραφείο)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή