"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Νέα προγράμματα από το ΚΑΕΛΕ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

1     Προγράμματα  ΕΦΕΤ

Το πρόγραμμα αφορά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

 

 Προγράμματα επιπέδου 1

 

Στο ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ Παράρτημα Τρικάλων υλοποιούνται προγράμματα επιπέδου 1 που αφορούν την κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Ελάχιστη διάρκεια :10 ώρες.  Ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος : όπως περιγράφεται στο συνημμένο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΠΙΠΕΔΟ 1. Για την διεξαγωγή του προγράμματος μπορεί να γίνει από τους εκπαιδευτές χρήση του υφισταμένου εκπαιδευτικού υλικού, με κατάλληλη προσαρμογή, μέχρι σύνταξης νέου. 

2. α. Ο μέγιστος αριθμός εκπαιδευόμενων και εφ’ όσον η χωρητικότητα της αίθουσας επαρκεί δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 30.

β. Η ελάχιστη επιφάνεια χώρου κάθε αίθουσας διδασκαλίας πρέπει να είναι 1,5 τ.μ. ανά καταρτιζόμενο.

γ. Για κάθε εκπαιδευόμενο θα εξασφαλίζεται ο κατάλληλος εξοπλισμός (καρέκλα-τραπέζι).

Μετά την περάτωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα εκδίδονται προσωρινές βεβαιώσεις από τους φορείς εκτέλεσης σύμφωνα με το παρακάτω υπόδειγμα:

 

2      ΑΠΌΚΤΗΣΗΠΤΥΧΙΟΥCambridgeInternationalDiplomainITSkillsStandard

Το  ΚΑΕΛΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ   θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ  πρόγραμμα κατάρτισης –  προετοιμασίας  που θα οδηγείστην απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Η/Υ για τις  ενότητες:

WORD EXCEL INTERNET

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν, ως επιπλέον προσόν,  να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ, βασικού επιπέδου,  στις παραπάνω ενότητες.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 40 ώρες και μετά την ολοκλήρωση του, οι καταρτιζόμενοι θα συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού CambridgeInternationalDiplomainITSkillsStandard, στις αντίστοιχες ενότητες. Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις, είναι 190,00 €  με δικαίωμα δωρεάν επανεξέτασης.

3     ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα προγράμματα Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και  Γ΄ Κατηγορίας.

  “Επιμόρφωση εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους εφόσον αυτές υπάγονται στην Β΄ και  Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 10 του κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων  και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των διατάξεων και των ρυθμίσεων της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας από τις επιχειρήσεις, επιβάλλει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του Ν.2639/1998.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι στοιχεία για  να υπογράψουν τη σχετική αίτηση : ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΔΤ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

 

 Πληροφορίες -Δηλώσεις Συμμετοχής: ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ-Παράρτημα Θεσσαλίας, Σωκράτους 18 Τρίκαλα , Τηλ:2431079455, Fax:2431079453

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης