"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Νέα πτήση από Νέα Αγχίαλο για Ντίσελντορφ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου σημειώθηκε αύξηση 31% σε επίπεδο κίνησης, ενώ ανοίγει, ταυτόχρονα, η αεροπορική σύνδεση με Ντίσελντορφ την επόμενη σεζόν. Η τελευταία πτήση της φετινής σεζόν είναι της αεροπορικής εταιρείας «Condor» και έχει ως προορισμό το Μόναχο.

Η νέα γραμμή από Ντίσελντορφ θα ανοίξει στα τέλη Απριλίου της επόμενης χρονιάς, ενώ προγραμματίζεται μια πτήση κάθε Σάββατο από την εταιρία «Condor», που διευρύνει το πλαίσιο σύνδεσης με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Στο μεταξύ, έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πώληση εισιτηρίων.

Η σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης για την φετινή σεζόν μεταφράζεται σε 41.000 επιβάτες με 20.500 αφίξεις και 20.500 αναχωρήσεις, έναντι 31.000 αφίξεων και αναχωρήσεων που σημειώθηκαν την αντίστοιχη προηγούμενη σεζόν.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης αποδίδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Easy Jet, την Βρετανική αεροπορική εταιρία που ήρθε στην Μαγνησία με υψηλές πληρότητες και χιλιάδες επιβάτες, που άγγιξαν τους 3.217 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου.

Ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξητική τάση που σημειώνεται στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου και προσέθεσε ότι διαφαίνονται εξίσου θετικά δεδομένα και για την επόμενη σεζόν.

Συζητήσεις για σύνδεση με Αθήνα

Κοινό αίτημα των επαγγελματιών του τουρισμού παραμένει, εξάλλου, η σύνδεση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, το οποίο εξυπηρετεί όλη την κεντρική Ελλάδα, με την Αθήνα.

Το συγκεκριμένο αίτημα προτίθεται να θέσει υπόψη των αεροπορικών εταιριών που εκτελούν πτήσεις εσωτερικού, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας, σε μια προσπάθεια υλοποίησης ενός σημαντικού στόχου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν διερευνητικές επαφές τους προσεχείς μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, για την δυνατότητα σύνδεσης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με την Αθήνα, αλλά «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που είναι αρμόδια», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόθεση του ίδιου είναι να μεταφέρει την βούληση των φορέων του τουρισμού από την Μαγνησία, την Θεσσαλία και την ευρύτερη κεντρική Ελλάδα, στις αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις εσωτερικού, μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. «Δεν είναι μια ειλημμένη απόφαση η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, αλλά μια προσπάθεια προσέγγισης», υπογράμμισε ο κ. Μπουτίνας.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης