Νέα ταινία από το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας Reviewed by Momizat on . "Δώσμου λίγο ουρανό": Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας μικρού μήκους του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, το οποίο μετά τις τελευταίες του διακρίσεις έχει ανεβάσει ψηλά το "Δώσμου λίγο ουρανό": Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας μικρού μήκους του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, το οποίο μετά τις τελευταίες του διακρίσεις έχει ανεβάσει ψηλά το Rating: 0

Νέα ταινία από το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας

Νέα ταινία από το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας

“Δώσμου λίγο ουρανό”: Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας μικρού μήκους του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, το οποίο μετά τις τελευταίες του διακρίσεις έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη.

Η νέα του ταινία, δημιουργεί προσδοκίες για πορεία ανάλογη με αυτή της προηγούμενης δουλειάς, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός για το επιτελείο της. Ένα επιτελείο με σταθερά τον καθηγητή Θωμά Φωτόπουλο, υπό την επίβλεψη και σκηνοθετική καθοδήγηση του οποίου γυρίστηκε η ταινία, με πλειάδα συνεργατών εμπρός και πίσω από τις κάμερες.

Το σενάριο και σ’ αυτή την ταινία είναι μαθητικής εμπνεύσης και συγκεκριμένα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς 4 μαθητριών του ΕΠΑΛ. Πάντα επίκαιρο και εύστοχο, καταπιάνεται με ένα θέμα που μας αφορά άμεσα ή έμμεσα όλους. Την κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα του διπλανού μας.

Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων καθώς μέσα σε 13 λεπτά, η ταινία προλαβαίνει αφενός να μας δείξει με χαρακτηριστικό τρόπο, τις συνθήκες που μπορεί να βιώσει μια οικογένεια λόγω της ανέχειας και αφετέρου να μας αφήσει μια νότα αισιοδοξίας μέσω της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που είναι το κυρίαρχο και διαχρονικό μήνυμα της ταινίας.

Εν προκειμένω, οι μαθητές καταφέρνουν να διδάξουν όλους εμάς πως με απλούς και σχεδόν ανέξοδους τρόπους μπορούμε-εφόσον σκύψουμε για λίγο πάνω από τα προβλήματα του «πλησίον» μας- να βοηθήσουμε κάνοντας διπλό καλό. Τόσο στον διπλανό μας, όσο και στην ψυχή μας. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο της προσφοράς.

Το κινηματογραφικό έργο συμμετέχει στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαρτίου 2014.

Έπαιξαν οι: Αχιλλέας Δουρδούρης, Αθανασία Μπακλαβά, Στεργίου Ανθή, Αράρ Δαβίδ, Αλεξόπουλος Βασίλης, Θεανώ Μανάφα, Ευριδίκη Χασιώτη, Νάτσινας Στέφανος του Αντωνίου, Τσιάμης Κώστας, Λέτσιος Γιώργος, Καψιώχας Βασίλειος, Παπάς Ηλίας, Λέτσιος Νίκος Νάτσινας Στέφανος του Ηλία, Ξάνθου Ελπίδα, Ευθυμίου Άννα, Γκαγκάς Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Ιωάννα, Νικολάου Μιχαήλ

Σενάριο: Λέτσιου Δήμητρα, Πολυγένη Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιωάννα, Ευριδίκη Χασιώτη

Εικονοληψία: Τσάτσος Ιωάννης, Ευθύμης Μητρουλιάς

Ηχοληψία (boom)- κλακέτα: Χασιώτης Ευάγγελος

Photo’s – Video (making off): Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Νικατσιός Σταμάτης

Επιμέλεια Σεναρίου – Οργάνωση Παραγωγής: Φωτόπουλος Θωμάς, Στεργίου Ανθή.

Σκηνοθεσία: Φωτόπουλος Θωμάς

Η ταινία είναι αναρτημένη στο www.youtube.com στο κανάλι tomasfotop

(Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή