Νέες διεθνείς διακρίσεις για τα κρασιά Τσιλιλή

Αλλα δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα αργυρό απέσπασαν ισάριθμα κρασιά της τρικαλινής οινοποιίας Τσιλιλής.
Στον διαγωνισμό οίνων Βρυξελλών (Concours Mondialde Bruxelles) που διεξήχθη στις 2, 3, και 4 Μαΐου, τα κρασιά Μαλαγουζία Ασύρτικο και Ασκητικός έλαβαν αντιστοίχως το χρυσό και το αργυρό μετάλλια.
Μια σημαντική διάκριση, μετά και την περυσινή, όταν το ροζέ κρασί του κτήματος Θεόπετρα αναδείχθηκε σε καλύτερο του διαγωνισμού.
Η χώρα μας με 114 συμμετοχές κέρδισε συνολικά 20 μετάλλια (7 χρυσά και 13 αργυρά), μια αρκετά καλή «συγκομιδή», σε σχέση με τη φτωχή παρουσία άλλων «κλασικών» οινοπαραγωγών χωρών. Στον φετινό διαγωνισμό μετείχαν 8.060 κρασιά από 41 οινοπαραγωγικές χώρες. Συνολικά δόθηκαν μόνο 2.330 μετάλλια
Επίσης, ένα άλλο κρασί που κέρδισε διάκρση, ήταν ένα γειτονικό μας. Το κόκκινο «Moi, je m’en fous!» του Μεσενικόλα Καρδίτσας (Γ. Καραμήτρος). Το όνομα είναι σαφές, εν μέσω κρίσης: Δεν με νοιάζει ή, στο.. γνωστότερο, ζαμάν φου….
Τα τρικαλινά κρασιά
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, τα κρασιά είναι:
ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
Βιολογικός οίνος από σταφύλια των ελληνικών ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.
Η προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών και η αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν έναν οίνο με λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, φρέσκα αρώματα ανανά, μάνγκο, μανταρινιού και ροδάκινου, διακριτική παρουσία μπισκότου και νύξεις φρέσκου δυόσμου. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από δροσερή οξύτητα, στρογγυλό σώμα, γεύσεις φρέσκων φρούτων και μακρά βοτανική επίγευση.
Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, λευκά κρέατα, αλλά πίνεται και μόνο του ή με τη συνοδεία φρούτων.
ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ
ΞΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ
O λευκός οίνος της σειράς παράγεται από σταφύλια μικρής στρεμματικής απόδοσης των διεθνών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay και της ελληνικής Ασύρτικο.
Οινοποιούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με προζυμωτική εκχύλιση που προηγείται της αλκοολικής ζύμωσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρουτώδη λεμονιού, μάνγκο και ανανά, φινετσάτα βοτανικά αρώματα και δροσερό στόμα με ευχάριστη σπιρτάδα.
Συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αλλά καταναλώνεται και μόνο του.
Θανάσης Μιχαλάκης
Ολα τα ελληνικά βραβεία θα τα βρείτε εδώ και στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε όλα τα βραβεία συνολικά
Στοιχεία για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ
* Οι φωτό της εταιρίας προέρχονται από την ιστοσελίδα της εταιρίας