Νέες καθυστερήσεις στον Ε 65 – Στον αέρα ο σχεδιασμός για την έγκαιρη παράδοση του νοτίου τμήματος Reviewed by Momizat on . Πρόσθετες καθυστερήσεις στη σχεδιαζόμενη παράδοση στη κυκλοφορία του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε- 65, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, π Πρόσθετες καθυστερήσεις στη σχεδιαζόμενη παράδοση στη κυκλοφορία του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε- 65, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, π Rating: 0

Νέες καθυστερήσεις στον Ε 65 – Στον αέρα ο σχεδιασμός για την έγκαιρη παράδοση του νοτίου τμήματος

Νέες καθυστερήσεις στον Ε 65 – Στον αέρα ο σχεδιασμός για την έγκαιρη παράδοση του νοτίου τμήματος

Πρόσθετες καθυστερήσεις στη σχεδιαζόμενη παράδοση στη κυκλοφορία του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε- 65, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προκαλούν τα νέα προβλήματα που προέκυψαν στη περιοχή Διάκου – Λιανοκλαδίου.

Σύμφωνα με έγγυρες πληροφορίες, η υπάρχουσα χάραξη προβλέπει ότι ο οδικός άξονας θα διέλθει άνωθεν της νέας σιδηροδρομικής σήραγγας(κατασκευής ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ).

Δεν κρίνεται όμως τεχνικά ασφαλής από την εταιρεία υλοποίησης του έργου(ΤΕΡΝΑ), αφού όταν κατασκευάστηκε προ ολίγων ετών η σήραγγα, δεν είχαν προβλεφθεί ανάλογες στατικές μελέτες και δομικές ενισχύσεις.

Έτσι προκρίνεται, είτε η κατασκευή γεφύρωσης υπεράνω της σήραγγας η επανασχεδίαση του τμήματος και παράκαμψη της περιοχής συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων. 

Μέχρι να επιλυθούν τα πολιτικά και νομικά προβλήμματα με την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, θα υπάρξουν σίγουρα αρκετοί μήνες καθυστέρηση, ενώ πρόσθετος χρόμος θα χρειαστεί για τις νέες παρεμβάσεις.

Το μόνο καλό νέο είναι, ότι εκτός απροόπτου και εντός του Μαΐου εγκαθίστανται τα εργοτάξια στη περιοχή μας, ξεκινώντας τη κατασκευή του θεωρούμενου “εύκολου” και ημιτελούς κομματιού του βόρειου τμήματος του Ε – 65(Τρίκαλα – Καλαμπάκα).

Κων. Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή