Νέες καταδίκες για ρευματοκλοπές στον Βόλο Reviewed by Momizat on . Ποινές φυλάκισης από επτά έως και δέκα μήνες επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε κατηγορούμενους για ρευματοκλοπές. Στο ακροατήριο του Ποινές φυλάκισης από επτά έως και δέκα μήνες επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε κατηγορούμενους για ρευματοκλοπές. Στο ακροατήριο του Rating: 0

Νέες καταδίκες για ρευματοκλοπές στον Βόλο

Νέες καταδίκες για ρευματοκλοπές στον Βόλο

Ποινές φυλάκισης από επτά έως και δέκα μήνες επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε κατηγορούμενους για ρευματοκλοπές.

Στο ακροατήριο του Μονομελούς έφτασαν συνολικά τρεις υποθέσεις, όμως παρών ήταν μόνο ένας κατηγορούμενος και εκείνος αρνήθηκε και την οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο καταδίκασε 29χρονο Ρομά σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 5.000 ευρώ κλέβοντας ηλεκτρικό ρεύμα επί πέντε συνεχόμενα έτη στο διάστημα 2013-2018.

Ο 29χρονος υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι ο ίδιος δεν έμενε στο Αλιβέρι και ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο με την παράνομη σύνδεση.

Εντούτοις, δεν έγινε πιστευτός από το Δικαστήριο. Εξάλλου, το Δικαστήριο καταδίκασε άλλους δύο κατηγορούμενους για ρευματοκλοπές που συνέβησαν το ίδιο διάστημα 2013-2018.

Επέβαλε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή σε 36χρονη Αλβανίδα, η οποία με παράνομη σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα ζημίωσε τη ΔΕΗ με το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ καταδίκασε και έναν 44χρονο Ρομά σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, ο οποίος με παρόμοιο τρόπο επιβάρυνε τη ΔΕΗ με το ποσό των 4.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στις δύο τελευταίες υποθέσεις οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες και καταδικάστηκαν ερήμην.

Οι συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνεχείς στις εξορμήσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας σε οικισμούς Ρομά, όμως κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

Οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος γίνονται με επέμβαση στον μετρητή ή άλλο στοιχείο της μετρητικής διάταξης, απευθείας σύνδεση της εσωτερικής εγκατάστασης με το καλώδιο παροχής ή το δίκτυο και μεταξύ άλλων αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου η Αρχή Ρυθμιστικής Ενέργειας έχει λάβει αυστηρά μέτρα από το Μάρτιο του 2017.

Ο Κώδικας Διαχείρισης προβλέπει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να επιβάλει αναδρομικές χρεώσεις σε βάθος έως και 5 ετών για την ενέργεια που καταναλώθηκε χωρίς να πληρωθεί, η οποία θα τιμολογείται με ειδικό προσαυξημένο τιμολόγιο. Το πρόστιμο που θα καλείται να πληρώσει όποιος συλλαμβάνεται να κλέβει ενέργεια φθάνει μέχρι και στο διπλάσιο του κανονικού τιμολογίου. Επίσης, υφίσταται διακοπή της ηλεκτροδότησης αν δεν πληρώσει τα οφειλόμενα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή