Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς Reviewed by Momizat on . Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το ποσοστό του κέρδους τους . Με τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις  σ Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το ποσοστό του κέρδους τους . Με τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις  σ Rating: 0

Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς

Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το ποσοστό του κέρδους τους . Με τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις  συμφωνούν και οι Τρικαλινοί φαρμακοποιοί  διαμαρτυρόμενοι για την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα ποσοστά κέρδους στο σύνολο των φαρμάκων που διακινούνται μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.

O υπουργός Υγείας κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η χώρα είχε αναλάβει τη μνημονιακή δέσμευση για τη μείωση του ποσοστού κέρδους από το 23% στο 15%, καθώς και ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με την υπουργική απόφαση.

«Περιμέναμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα που να διορθώνουν τις υπερβολές σε βάρος των φαρμακείων και όχι μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση. Τα φαρμακεία κλείνουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους και σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Νίκος Μάνος .

Η απόφαση προβλέπει κλιμακωτό ποσοστό κέρδους σε όλα τα φάρμακα ανάλογα με την τιμή τους – σημειώνεται ότι είχε συζητηθεί και η πρόταση για οριζόντια μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε όλα τα φάρμακα.

Παράλληλα, δίδεται στους φαρμακοποιούς πρόσβαση στα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), με τη σχετική δαπάνη να ανέρχεται συνολικά σε 770 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 1/3 αυτού του τζίρου θα γίνεται ετησίως στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στα φάρμακα υψηλού κόστους, το ποσοστό κέρδους εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 3%.

farmakopoih

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή