Νέες υποσχέσεις για τον άλλον μισό Ε65 Reviewed by Momizat on . Πότε θα έρθει ο Ε65 στα Τρίκαλα; Σύμφωνα με τον Μιχ. Ταμήλο που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Υποδοών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στο τέλος του 2015.  Μακάρι! Αφού αυ Πότε θα έρθει ο Ε65 στα Τρίκαλα; Σύμφωνα με τον Μιχ. Ταμήλο που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Υποδοών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στο τέλος του 2015.  Μακάρι! Αφού αυ Rating: 0

Νέες υποσχέσεις για τον άλλον μισό Ε65

Νέες υποσχέσεις για τον άλλον μισό Ε65

Πότε θα έρθει ο Ε65 στα Τρίκαλα; Σύμφωνα με τον Μιχ. Ταμήλο που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Υποδοών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στο τέλος του 2015.  Μακάρι!
Αφού αυτή είναι η δέσμευση και αυτή είναι η επίσημη, πλέον, δηλαδή… Απλώς, υπάρχει ένα πρόβλημα: το μισό έργο, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, δεν έχει αρχίσει καν να κατασκευάζεται! Και περιμένουν όλοι, πότε το υπουργείο θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει κατασκευή. Διότι θεωρητικώς, ή θα πρέπει να το ξεκινήσει ως δημόσιο έργο είτε ως σύμβαση παραχώρησης (μέχρι στιγμής, έχει εξαιρεθεί). Αρα, ή θα πρέπει να βρεθούν χρήματα από το ΠΔΕ (πρώτη περίπτωση) ή να γίνει συμφωνία και μελέτη με την παραχωρησιούχο εταιρία. Αυτό όμως, σημαίνει έγκριση της ΕΕ, άρα και νέα καθυστέρηση.
Επομένως, η δήλωση του υπουργού αφορά στον τυφλό δρόμο, που θα ξεκινά από τα Τρίκαλα και θα σταματά στη μέση του πουθενά, στην Ξυνιάδα. Θα έχει διόδια και δεν θα ωφελεί απολύτως κανέναν. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ένας δρόμος χωρίς ουσία. Χωρίς σκοπό και… χωρίς προορισμό.
Αρα, τι ήρθε σήμερα στα Τρίκαλα ο υπουργός; Να μας πει ότι ο μισός δρόμος μέχρι Λαμία θα κατασκευαστεί μέχρι τέλη του 2015; Ωραία. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Με τον αέρα;
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Βλαχογιάννης είχε ζητήσει ειδική διαβεβαίωση – την οποία και πήρε – για το άλλο μισό έργο, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία, δηλαδή για το τμήμα που συμπεριλαμβάνει την Καλαμπάκα.
Ελπίζουμε, με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό, αυτή η επίσκεψη και αυτές οι διαβεβαιώσεις να μη θεωρηθούν έργο άλλου υπουργού.
Θανάσης Μιχαλάκης
Παραθέτουμε το δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Ταμήλου:

 

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Ε-65 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΜΙΧΑΛΗ ΤΑΜΗΛΟ.

tam-e651

Αυτοψία στα έργα της Ε-65 πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, ο Υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του μεγάλου αυτοκινητόδρομου της Θεσσαλίας.

Τον Υπουργό Υποδομών, υποδέχθηκαν στα όρια των νομών Ευρυτανίας και Καρδίτσας, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός.

Τον κ. Χρυσοχοΐδη, συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας του έργου (ΤΕΡΝΑ) και επιθεώρησε σε πρώτη φάση τις σήραγγες που κατασκευάζονται στην Ανάβρα Καρδίτσας και στη συνέχεια ολόκληρη τη νέα διαδρομή της Ε-65 από την Ανάβρα έως την Καρδίτσα.

Επόμενος σταθμός στην επιθεώρηση των έργων της Ε-65 από τον Υπουργό Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ήταν η νέα γέφυρα του Πηνειού που θα κατασκευαστεί στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στο σημείο αυτό υποδέχθηκε τον κ. Υπουργό Υποδομών, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου όπου από κοινού με το βουλευτή της Ν.Δ. κ Μιχάλη Ταμήλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής της γέφυρας από τον ανάδοχο του έργου.

Οι τοπικοί φορείς έθεσαν το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου της Ε-65 από τη Λαμία μέχρι την Εγνατία οδό. Ο Υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι την 30-12-2015, για το κομμάτι της Ε-65 που αφορά από την Ξυνιάδα έως τα Τρίκαλα.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή