Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ: Οχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ Reviewed by Momizat on . Ο Ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν και συσσώρευσαν κατά καιρούς οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο και διοίκησαν τη ΔΕΗ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) , δεν Ο Ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν και συσσώρευσαν κατά καιρούς οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο και διοίκησαν τη ΔΕΗ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) , δεν Rating: 0

Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ: Οχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Ο Ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν και συσσώρευσαν κατά καιρούς οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο και διοίκησαν τη ΔΕΗ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) , δεν υποτιμά την καθοριστική προσφορά της εδώ και 65 χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Για δεκαετίες, η ανάπτυξη της χώρας και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της βασίστηκε στη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της.
Οι συνέπειες της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, όπως προκύπτει και από την αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό θα συνοδευτεί από άνοδο των τιμών και διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, υποβάθμιση υποδομών και εργασιακών σχέσεων και απώλεια ενός βασικού εργαλείου χάραξης δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού.
Γι’ αυτό, σήμερα, που η ολιγαρχία του πλούτου με την συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθούν το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι αναγκαία η δημιουργία μετώπου όλων των κοινωνικών δυνάμεων αλλά και όσων πολιτικών κομμάτων αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία, να αποτραπεί πάση θυσία το έγκλημα της ολοκληρωτικής παράδοσης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Προφανώς και δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από την πλευρά μας οι σημερινές δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλου, φαίνεται πως ο βουλευτής της Ν.Δ νοσταλγεί την εποχή των σπηλαίων τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα, παιδεία, υγεία.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΔΕΗ φιλέτο στα χέρια των ιδιωτών. Το ρεύμα είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή