Νέοι αντιπεριφερειάρχες στη Θεσσαλία, αρμοδιότητες και στον Γ. Τσίγκα Reviewed by Momizat on . Τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός. Με τα στελέχη αυτά, ο συνδυασμός θα πορευθεί στις εκ Τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός. Με τα στελέχη αυτά, ο συνδυασμός θα πορευθεί στις εκ Rating: 0

Νέοι αντιπεριφερειάρχες στη Θεσσαλία, αρμοδιότητες και στον Γ. Τσίγκα

Νέοι αντιπεριφερειάρχες στη Θεσσαλία, αρμοδιότητες και στον Γ. Τσίγκα

Τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός. Με τα στελέχη αυτά, ο συνδυασμός θα πορευθεί στις εκλογές, ενώ σε μικρό διάστημα, θα πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα και να συνεχίσουν το υφιστάμενο έργο, προωθώντας παραλλήλως νέες δράσεις.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι δύο εκ των τριών συνδέονται επισήμως με τα Τρίκαλα, ενώ η τρίτη, ανεπισήμως. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν οι:

Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας : Χρήστος Καλομπάτσιος

Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας – Δημόσιας Υγείας –  Μεταφορών και Επικοινωνιών: Γεώργιος Τσίγκας

Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης – Κοινωνικής Συνοχής – Νεολαίας – Εθελοντισμού- Απασχόλησης:  Δωροθέα  Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα

Επίσης, ορίστηκαν οι:
Εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού-Εθελοντισμού: Μαρία Μαμάρα

Εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Τουρισμού: Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη

Εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υποδομών-Περιβάλλοντος  ΠΕ Μαγνησίας       και Β. Σποράδων : Γεώργιος Καλτσογιάννης

Ο κ. Τσίγκας είναι ο ψυχίατρος του νοσοκομείου Τρικάλων, διετέλεσε πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου (ΕΙΝΚΥΤ), πρώτος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης, με πλήθος δράσεων περί την ψυχιατρική. Είχε εκλεγεί από το 2006 νομαρχιακός σύμβουλος με τον Ηλία Βλαχογιάννη, ενώ διετέλεσε και αντινομάρχης. Στη συνέχεια, το 2010, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με τον Κ. Αγοραστό.

Ο κ. Καλομπάτσιος διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής στα Τρίκαλα, είναι Λαρισαίος, αλλά κατάγεται από τα Βραγκιανά Καρδίτσας. Το 2006 είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος και στη συνέχεια, περιφερειακός σύμβουλος, ενώ το 2012 είχε κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.
Η κ. Κολυνδρίνη, εκτός από τις προσωπικές της φιλίες στα Τρίκαλα, έχει μακρότερη θητεία στην Αυτοδιοίκηση, στον πρώτο βαθμό, ως εκλεγμένη στον Δήμο Αρτέμιδας από το 2002, όπου διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου, μαζί με πλήθος άλλων αξιωμάτων, κοινωνικού χαρακτήρα (ΚΑΠΗ, Πολιτιστικός Οργανισμός κ.α.). Εχει, παραλλήλως πλήθος ενασχολήσεων σε τοπικό επίπεδο, στη Μαγνησία δηλαδή, ως μέλος του ΔΣ στον φορέα «Τρένο Πηλίου», ως εκλεγμένη πρόεδρος πλέον, του «βραχίονα» του ΟΚΑΝΑ στη Μαγνησία, «Πρόταση Ζωής» (με ήδη πλούσια δράση), ως εκδότρια τοπικού περιοδικού, ως αρθρογράφος στο «Διαβάζω». Παραλλήλως, ως φιλόλογος, είναι εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό τομέα. Διαθέτει, δηλαδή, ήδη δράση και εμπειρία, τόσο στα της Αυτοδιοίκησης, όσο και στα της κοινωνικής συνοχής, τομείς στους οποίους, μαζί με άλλους, καλείται να θητεύσει, συνεχίζοντας το έργο της. Σημειώνεται, ακόμη, ότι, μετά τα όσα είχαν συμβεί με τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, η αρμοδιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη εκχωρήθηκε από τον κ. Αγοραστό στον εκάστοτε Μάγνητα θεματικό αντιπεριφερειάρχη. Δηλαδή, η κα. Κολυνδρίνη ουσιαστικά θα έχει διπλό έργο να επιτελέσει.

Σημειώνεται, ακόμη ότι οι τρεις εντεταλμένοι σύμβουλοι, ήταν μέχρι σήμερα θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση τη Περιφέρειας αναφέρεται ότι οι νέοι αντιπεριφερειάρχες επελέγησαν «με έμφαση στην στρατηγική στόχευση και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας».

Στη σχετική τελετή, ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στους νέους αντιπεριφερειάρχες μεταξύ των άλλων δήλωσε:

  • Δουλειά μέχρι την τελευταία μέρα
  • Αξιοποιούμε κάθε ώρα της θητείας μας
  • Ανοιχτά τα γραφεία σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς
  • Με σεβασμό και ενδιαφέρον στον συνάνθρωπό μας, τιμώντας στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες το 2010
  • Δύναμη, υπομονή, επιμονή, σύνεση, συνεργασία, συνέργεια και αποτελεσματικότητα

 

Ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα προσφορά τους τρεις θεματικούς περιφερειάρχες, την κ. Μαρία Μαμάρα, τον  κ. Γεώργιο Καλτσογιάννη και  την κ. Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη «για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στη λειτουργία και παραγωγή του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους ». Και συνέχισε:

«Μόνο με συλλογική ηγεσία-συλλογική δουλειά  μπορούμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που θέτουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και οι Θεσσαλοί πολίτες. Σωστή διαχείριση του χρόνου για να έχουμε ακόμη θετικά αποτελέσματα».

Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή