Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Με το “Φυσάει Κόντρα” για την ανατροπή Reviewed by Momizat on . Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, είτε όχι. Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, είτε όχι. Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ Rating: 0

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Με το “Φυσάει Κόντρα” για την ανατροπή

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, είτε όχι. Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά για τον χαρακτήρα αυτών των αυτοδιοικητικών  εκλογών, ως εκλογές καταδίκης της πολίτικης του μνημονίου, εκλογές που θα ανοίξουν τον δρόμο για  την ανατροπή της μνημονιακής  πολιτικής και της κυβέρνησης Σαμαρά.  Είναι σημαντικό μέσα από αυτές τις εκλογές να κερδίσει η ιδία η αυτοδιοίκηση, να κερδίσει η αντίληψη που θέλει την αυτοδιοίκηση να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης και πραγματικής δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σε όλη την χώρα δημοτικά και περιφερειακά  σχήματα με σαφή αντικαλλικρατικά, αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά. Οι δήμαρχοι και  οι περιφερειάρχες που θα αναδειχθούν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει  να είναι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις συλλογικές αντιστάσεις, θα υπερασπιστούν τους εργαζόμενους, τους δημόσιους χώρους και τα κοινωνικά αγαθά και να είναι εκείνοι που θα ανατρέψουν στην πράξη τον «Καλλικράτη» και θα διαμορφώσουν μαζί με τους πολίτες  τους νέους εκείνους αυτόδιοικητικούς θεσμούς που θα αγκαλιάσει και θα θεσπίσει και νομικά η κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τους ΟΤΑ με πραγματική διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και με σαφή πολιτικό μέτωπο απέναντι στους ναζί.

Ως  μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, θα στηρίξουμε έμπρακτα και ενεργά το συνδυασμό ‘Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή’ με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαθανασίου  με την προοπτική και το στόχο ‘ο Δήμος στην Αριστερά’. Από την πλευρά μας, ενεργή στήριξη θεωρούμε αφενός  την διαθεσιμότητα των μελών μας να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού οπουδήποτε παραστεί αναγκαίο χωρίς προσωπικές βλέψεις και ιδιοτελείς σκοπούς και αφετέρου τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις, τις δράσεις και τις καμπάνιες ενημέρωσης του συνδυασμού τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου μας. Επίσης, συμμετέχουμε ήδη στην ανοιχτή συνέλευση των μελών, στη συντονιστική επιτροπή και στην επιτροπή προγράμματος του συνδυασμού.
Σε ό,τι αφορά τους δύο μέχρι τώρα συνδιεκδικητές (Λάππας και Παπαστεργίου)  του Δήμου, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ένα κοινό χαρακτηριστικό που προβάλουν. Το χαρακτηριστικό που επικαλούνται συνεχώς, είναι η ‘ανεξαρτησία’ τους!!! Για εμάς, αυτή η ‘ανεξαρτησία’ μεταφράζεται σε προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών.   Παρουσιάζονται έτσι, αφού οι πολιτικοί χώροι στους οποίους μετείχαν και μετέχουν χρόνια ολόκληρα, έχουν καταποντιστεί δημοσκοπικά και είναι πανικόβλητοι όσο κοντοζυγώνει η ώρα της κυβέρνησης της αριστεράς. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό, οι επικεφαλείς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να εμφανίζονται ως ‘ανεξάρτητοι’ και ‘καλά παιδιά’. Είναι οι ίδιοι που στελέχωναν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι οι ίδιοι που ήταν πολιτευτές με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι οι ίδιοι που για χρόνια διοικούσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι τα παιδιά των κομματικών σωλήνων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών, είναι με λίγα λόγια οι υπεύθυνοι για τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουμε σήμερα.

Για εμάς, στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι άκρως πολιτική και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε με τη συμμετοχή μας στο ‘Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή’.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή