Νέοι χαράκτες εκθέτουν στην γκαλερί alma Reviewed by Momizat on . ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ   [gallery ids="3725,3722"] Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου του 2013 στις 12.30 το μεσημέρι στην  αίθουσα τέχνης «Αλμα» στα Τρίκαλα εγκαινιάζετ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ   [gallery ids="3725,3722"] Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου του 2013 στις 12.30 το μεσημέρι στην  αίθουσα τέχνης «Αλμα» στα Τρίκαλα εγκαινιάζετ Rating: 0

Νέοι χαράκτες εκθέτουν στην γκαλερί alma

Νέοι χαράκτες εκθέτουν στην γκαλερί alma

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ

 

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου του 2013 στις 12.30 το μεσημέρι στην  αίθουσα τέχνης «Αλμα» στα Τρίκαλα εγκαινιάζεται η έκθεση αποφοίτων και φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής κ’ Εντυπης Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών Της Φλώρινας( Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. Πρόκειται για χαρακτικά έργα που το καθένα ανταποκρίνεται σε μια λέξη ή μια πρόταση. Η έκθεση ερευνά τη διάχυση της εικόνας στον λόγο καθώς και αντίστροφα καθώς οι έννοιες γίνονται οχήματα μετάβασης ανάμεσα στις δύο εκφραστικές οδούς: από τον εικαστικό λόγο  στη γλώσσα κι από το γραπτό λόγο στην εικόνα. Η χαρακτική διάσταση αυτής της έκθεσης-πρότασης επιβεβαιώνει τη σχέση, που απο τη γέννησή  του, ο έντυπος λόγος  «απαίτησε»: μια εικόνα που να τον συντροφεύει όπου κι αν ταξιδέψει….

Τα έργα των νέων καλλιτεχνών προτείνονται σε διαστάσεις ικανές να ταξιδέψουν με φρέσκα, νεανικά  μηνύματα ενός  εργαστηρίου χαρακτικής, στο φιλόξενο χώρο της γκαλερί alma.

 

Δήμητρα Σιατερλή

Καθηγήτρια στο Εργαστήρι Χαρακτικής

της Καλών Τεχνών Φλώρινας

 

 

Εργαστήρι Χαρακτικής και ¨Εντυπης Τέχνης της  Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας

 

Tο εργαστήριο Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης ( Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)  της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας  μετράει, ήδη, τρία χρόνια εντατικής και γόνιμης εργασίας.  Όλη η φοιτητική κοινότητα  του τμήματος πλαισιώνει και τροφοδοτεί  τις προσπάθειες αυτού του νέου εργαστηρίου με μεγάλη έφεση και δημιουργικότητα.  Η έκθεση που παρουσιάζεται  στο κοινό της πόλης των Τρικάλων, είναι αποτέλεσμα μιας  φρέσκιας κι ευφάνταστης ματιάς σ’ αυτό που ονομάζουμε ”επικοινωνία” .Επικοινωνία ανάμεσα στην εικόνα και τη λέξη, επικοινωνία, ανάμεσα στο λόγο και  τη μορφοποιημένη έννοια.

Στην έκθεση συμμετέχουν φοιτητές της σχολής καλών τεχνών της Φλώρινας αλλα και απόφοιτοι, όλοι νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες που αψηφώντας  τα μαντάτα της οικονομικής κρίσης επιμένουν,  με τον εικαστικό τους λόγο, να ξαναδομήσουν τη φαντασία και τη δημιουργική ενέργεια που ο καθένας μας πρέπει να τολμήσει να ξαναβρεί μέσα του.


Δήμητρα Σιατερλή

 

Αφήστε το σχόλιο σας