Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Βόλου Γιώργος Πετράκος είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τις εκ Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Βόλου Γιώργος Πετράκος είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τις εκ Rating: 0

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Βόλου Γιώργος Πετράκος είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Στις εκλογές ψήφισαν ηλεκτρονικά 279 καθηγητές και λέκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έλαβαν ο Γιώργος Πετράκος 128 ψήφους, ο Ζήσης Μαμούρης 73 και ο Ιωάννης Κουτενάκης 41 ψήφους, ενώ 33 ψήφισαν λευκό.

Εκτός από τους τρεις υποψηφίους, ενδιαφέρον για τη θέση του πρύτανη είχαν εκδηλώσει οι καθηγητές Αντώνιος Γιαννακόπουλος, Βύρων Κοτζαμάνης και Χρήστος Κόλλιας, που όμως απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Διοίκησης του Π.Θ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί αίτημα του νυν πρύτανη του Π.Θ. Ιωάννη Μεσσήνη για ακύρωση των πρυτανικών εκλογών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ποιος είναι ο νέος πρύτανης

Ο Γιώργος Πετράκος Οικονομολόγος Ph.D., καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1960 στη Χαλκίδα, είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Οκτώβριος 1982), με δίπλωμα Master of Science (M.Sc.) στα Οικονομικά από το Department of Economics, Arizona State University, Η.Π.Α. (Μάιος 1987) και διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Department of Economics, Arizona State University, Η.Π.Α. (Μάιος 1988).

Ο νέος πρύτανης του Π.Θ. είναι καθηγητής Οικονομικής του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Σεπτέμβριο του 2004, ενώ από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Διετέλεσε την περίοδο Ιανουάριος 2010 μέχρι Ιούλιος 2012 πρόεδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA Greece και πρόεδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JEREMIE Greece. Ήταν μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2001-2004, 2008-2010), τακτικό μέλος της Επιτροπής Ερευνών και του Ειδικού 7μελούς Οργάνου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2005 – 2008) και μέλος της Επιτροπής για την Ερευνητική Πολιτική και εισηγητής της Στρατηγικής για την Ανάπτυξη της Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Δεκέμβριος 2008 – Ιανουάριος 2010), ιδρυτής και Διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Θεσσαλίας (1998 – 2008) και πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1997-1998). Τέλος, διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (τρείς θητείες: 2001-2004 και 2008-2010), διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2007-2009) και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «European Regional Development Studies» (2009-10), αλλά και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (από το 1996).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή