Νέο ΔΣ για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013  η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Φιλολόγων, στον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Τρικκαίων για Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013  η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Φιλολόγων, στον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Τρικκαίων για Rating: 0

Νέο ΔΣ για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων

Νέο ΔΣ για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013  η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Φιλολόγων, στον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Τρικκαίων για τη στέγαση των γραφείων τους (απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, δίπλα στο 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο).

Η απερχόμενη Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργία Κολοβελώνη προέβη σε απολογισμό δράσης της τρέχουσας διετίας (Δεκέμβριος 2011 – Δεκέμβριος 2013),  η οποία περιελάμβανε πλήθος δράσεων, αφού ο Σύνδεσμος έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα  δυναμική παρουσία στα τοπικά δρώμενα, τόσο στη μακρά πορεία του από το έτος ίδρυσής του (1984), όσο και κατά την  τελευταία διετία.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες του Συνδέσμου, τόνισε ότι «κατά την τρέχουσα διετία, έχοντας ως στόχο  την, κατά το δυνατόν, στήριξη του έργου των φιλολόγων, διοργανώσαμε  επιμορφωτικές ημερίδες που άπτονται φιλολογικών ζητημάτων, όπως η διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων με βάση τα Νέα Προγράμματα Σπουδών και η διδακτική με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, με προσκεκλημένους ομιλητές διακεκριμένους φιλολόγους και καθηγητές Πανεπιστημίου. Επιπλέον, έγιναν ημερίδες με εισηγητές καθηγητές σχολείων του νομού Τρικάλων, αφού είναι πολύ σημαντική η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μεταξύ εκπαιδευτικών που βιώνουν την καθημερινή σχολική πράξη. Καθώς στόχος του Συνδέσμου δεν είναι μόνο η παρέμβασή του σε ζητήματα που άπτονται της φιλολογικής επιστήμης και του διδακτικού έργου των φιλολόγων, αλλά και η εν γένει παρέμβασή του στα πολιτιστικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, διοργανώσαμε και εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως αφιερώματα σε λογοτέχνες, θεατρικά δρώμενα, βραδιές ποίησης και μουσικής. Με την τελευταία λογοτεχνική βραδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη σε Έλληνες πεζογράφους, σηματοδοτήθηκε και η έναρξη λειτουργίας Λέσχης Ανάγνωσης, η οποία ευελπιστούμε ότι θα βρει απήχηση και θα εδραιωθεί ως θεσμός.»

Τέλος, η Πρόεδρος ευχαρίστησε τους φιλολόγους για την ενεργό συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου και τους κάλεσε να στηρίξουν το έργο του και στο μέλλον.

Στη συνέχεια η ταμίας Γεωργία Μπακατσή έκανε τον οικονομικό απολογισμό και ακολούθησαν εκλογές από τις οποίες προέκυψε νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής: Βοζίκης Χρήστος, Κολοβελώνη Γεωργία, Μπακατσή Γεωργία, Μυλωνά Παρασκευή, Παπαβασιλείου Άννα, Τριάντης Χριστόφορος, Χιώτη Αλεξάνδρα.

Εντός των επόμενων ημερών το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να ορίσει τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή