Νέο εμπόριο ελπίδας με πεντάμηνα στο… μέλλον Reviewed by Momizat on . Για να δείξεουν ότι ΘΑ μειωθεί η ανεργία, διαφημίζουν ξανά τα γνωστά πεντάμηνα, των 500 ευρώ...   Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρ Για να δείξεουν ότι ΘΑ μειωθεί η ανεργία, διαφημίζουν ξανά τα γνωστά πεντάμηνα, των 500 ευρώ...   Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρ Rating: 0

Νέο εμπόριο ελπίδας με πεντάμηνα στο… μέλλον

Νέο εμπόριο ελπίδας με πεντάμηνα στο… μέλλον

Για να δείξεουν ότι ΘΑ μειωθεί η ανεργία, διαφημίζουν ξανά τα γνωστά πεντάμηνα, των 500 ευρώ…

 

Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες, η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 49.761 άτομα. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, από τα οποία τα 499 θα είναι καθαρή αμοιβή και τα 258 ασφαλιστικές εισφορές.

Συνολικά, η αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.470 ευρώ.

Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή θα είναι 3.260 ευρώ.

Τα κριτήρια επιλογής είναι:

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου ή του / της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
– Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος.
– Ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων.
Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι:

– Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
– Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
– Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών.
– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
– Άνεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή