"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Νέο θαύμα στα Μετέωρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για χρόνια, ένας μοναχός, αρσενικός Ασπροπάρης, επέστρεφε κάθε άνοιξη στον γνωστό βράχο του στα Μετέωρα, περιμένοντας υπομονετικά την εμφάνιση ενός θηλυκού.

Πριν 2-3 μήνες, έγινε το πρώτο θαύμα και έκανε την εμφάνισή του στα βράχια των Μετεώρων, ζευγάρι Ασπροπάρηδων.

Ο εργένης Ασπροπάρης βρήκε ταίρι… Το θαύμα των Μετεώρων όμως συνεχίστηκε και μέσα σε 2-3 μήνες ο εργένης Ασπροπάρης όχι μόνο βρήκε σύντροφο αλλά έγινε και πατέρας!!!

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε γιατί μιλάμε για θαύμα, μιας και ο Ασπροπάρης είναι το πιο απειλούμενο είδος πουλιού στην Ελλάδα, ίσως και στα Βαλκάνια.

Μόλις 5 ζευγάρια Ασπροπάρηδων απομένουν σε όλη τη χώρα, έχοντας υποστεί ραγδαία μείωση στα Βαλκάνια τα τελευταία 30 χρόνια αυτό το είδος γύπα, με αποτέλεσμα να χάσουν πάνω από 80% του πληθυσμού τους.

Είναι το μικρότερο είδος γύπα στην Ελλάδα, έχει λευκό φτέρωμα, μεγάλα μαύρα φτερά στις άκρες των φτερούγων του, γυμνό από πούπουλα πορτοκαλί πρόσωπο και χαρακτηριστική λευκή χαίτη στην κορυφή του κεφαλιού του.

Η φύση έχει απέραντη ομορφιά και μπορεί τελικά να κάνει πολλά θαύματα…

Οι πανύψηλοι βράχοι των Μετεώρων δεν είναι μόνο ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα, αλλά είναι και ένας τόπος θαυμάτων… και αυτό, ο συγκεκριμένος Ασπροπάρης, το ήξερε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης