"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Νέο μπέρδεμα με το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα – Τι θα κάνει με υποψηφίους η ΔΗΜΑΡ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα δεδομένα προκύπτουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και – αν τελικώς κατέβει στις εκλογές – της ΔΗΜΑΡ ΑΠό τη στιγμή που η σχεδιαζόμενη συμφωνάι δεν προχώρησε, αλλάζουν πολλά.
1. Δεν θα υπάρξει η επονομαζόμενη διεύρυνση, η οποία ίσως ήταν και ένα καλό άλλοθι. Τουλάχιστον, δεν θα υπάρξει με τη ΔΗΜΑΡ ως αυτόνομη παρουσία και οντότητα,
2. Δεν θα υπάρξει “κατανομή” υποψηφίων πουθενά, ούτε στα Τρίκαλα
3. Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Κυρίτσης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, δεν θα μετάσχει
4. Ταυτοχρόνως, δεν υπάρχει περίπτωση να υπαχθεί στο ψηφοδέλτιο και ο αυτπροταθείς στον ΣΥΡΙΖΑ, γραμματέας τηγς ΝΕ της ΔΗΜΑΡ, Πάνος Τσιάρας, που δήλωσε υποηφιότητα πριν καν υπάρξει συμφωνία.
5. Ετσι, αν η ΔΗΜΑΡ κατέλεθι στις εκλογές, θα πρέπει να βρει έξι υποηφίους, ύο εκ των οποίων, γυναίκες.
6. Ποιοι/ες θα είναι; Παραμένει άγνωστο.
7. Οι Θεοδ. Σπαθής, Θαν. Ζαχαρόπουλος, Γ. Παπασίμος έχουν στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρώντας από τη ΔΗΜΑΡ (ο πρώτος ήδη από τις πρώτες εκλογές του 2012 είχε φύγει από το ψηφοδέλτιο) η Β. Μπούγλα δεν μετέχει στα κοινά, η Ιωάννα Αδαμίδου δεν ήταν ποτέ ενεργή, ο Θεοδ. Καραμάνος (είχε αντικαταστήσει τον Θ. Σπαθή τον Ιούνιο του ’12) ασοχλήθηκε με τα αυτοδιοικητικά και είναι Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας.
8. Ουσιαστικά, απομένει μόνο ο Γ. Κυρίτσης από τους τότε 7 υποψηφίους βουλευτές. Και ο Π. Τσιάρας, φυσικά, αν ισχύει η διάθεσή του να ασχοληθεί ενεργότερα και να υποστεί τη βάσανο των εκλογών.
9. Ομως, ταυτοχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ “κερδίζει” μια θέση: αφού δεν θα είναι υποήφιος από τη διεύρυνση ο Γ. Κυρίτσης, θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει αυτή η διεύρυνση με άλλα πρόσωπα.
10. Δεν ήταν αμελητέες οι 2310 ψήφοι που είχε συγκεντρώσει ο σεναριογράφος – ηθοποιός, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες που θα ισοφαρίσουν μια απώλεια που… δεν ήταν ποτέ πραγματικότητα (τους έχει αυτούς τους υπολογισμούς η πολιτική)
11. Και, φυσικά, το παλ συμπληρώνει η διακηρυγμένη απόφαση της  Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, ενάντια στον Γιώργο Οικονόμου…
Αν μη τι άλλο, θα έχει ενδιαφέρον η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Εξάλλου, οι Κεντρικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο, οπότε, θα μάθουμε τα πάντα. Μέχρι τότε… σενάρια και… Καλή χρονιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης